Cubano pite, ahogyan készült


, 2021/8/5

A savanyúság, a kubai stílusú sült sertéshús és a ropogós tésztaburok tökéletes, hordozható süteményt alkotnak belőle.

Cubano pite

Teljes idő

11 óra

Elkészítési idő

25 perc

Főzési idő

10 óra 35 perc

Összetevők

9 adaghoz

Kubai stílusú sertéshús

1 evőkanál őrölt kömény

1 evőkanál szárított oregánó

1 evőkanál kóser só

1 evőkanál sazon fűszer

1 font csont nélküli sertéslapocka (455 g)

1 üveg mojo pác

1 csésze víz (240 ml)

Cubano piték

2 lap fagyasztott leveles tészta, felolvasztva, elosztva

18 kapros savanyúság chips

¼ csésze sárga mustár (60 g)

5 szelet svájci sajt, félbevágva

1 nagy tojás, felvert tojás

1 csésze víz (240 ml)

1 csésze cukor (200 g)

1 fahéjrúd

Elkészítés

Készítsük el a kubai sertéshúst: Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra.

Egy kis tálban keverjük össze a köményt, az oregánót, a sót és a Sazónt.

Helyezze a sertéslapockát egy 9 x 13 hüvelykes (22 x 33 c,m) ( sütőformába. Szórja meg az egészet a fűszerkeverékkel, majd öntse rá a mojo pácot és a vizet.

Fedje le a tepsit szorosan fóliával. Tegye át a sertéshúst a sütőbe, és süsse 10 órán át, amíg rendkívül puha nem lesz, és a folyadék nem csökken.

Csöpögtesse le a folyadékot egy tálba, és tegye félre. 2 villa segítségével aprítsa fel a sertéshúst, a zsíros részeket dobja ki. Öntse a félretett párolófolyadékot a sertéshúsra, és forgassa össze, amíg jól össze nem keveredik. Körülbelül 4 csészényit kell kapnia. A sertéshús légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben felhasználásig, legfeljebb 4 napig eltartható.

Készítse el a cubano pitét: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.

Fektessen 1 lap leveles tésztát egy tiszta felületre, és késsel vagy pizzavágóval jelölje ki a 9 négyzetet.

Minden négyzetre kanalazzon 3 halom evőkanál kubai sertéshúst (a maradék sertéshúst tegye félre más célra). Minden adag tetejére 2 szelet uborkát, egy csepp sárga mustárt és egy fél szelet svájci sajtot teszünk.

Óvatosan fektesse a maradék leveles tésztalapot a sertéshúsos halmokra. Az ujjaival nyomja össze a tésztát a széleken, majd a négyzetek között. Késsel vagy pizzavágóval vágja át, hogy 9 egyedi négyzetet kapjon.

Helyezze át a pitéket az előkészített sütőlapokra. A tetejüket kenjük meg a felvert tojással.

Süssük 25-35 percig, amíg mély aranybarna és szilárd lesz.

Közben keverjük össze a vizet, a cukrot és a fahéjrudat egy kis lábasban. Forraljuk fel közepesen magas hőfokon, és főzzük 3 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Vegyük le a fazekat a tűzről.

Vegyük ki a Cubano pitéket a sütőből, és azonnal kenjük meg a fahéjas sziruppal. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!