Házi csirke Tikka Masala


, 2021/8/4

Mostanában nagyon vágyik a változásra. Tudod, valami, ami feldobja a dolgokat, és feldobja a rutin egyhangúságát.

Különleges csirke

Lépjen be: csirke tikka masala. Persze, lehet, hogy két napba telik, mire összedobod, de ha puffasztó párolt rizzsel vagy vajas, fokhagymás naannal párosítod, megéri a várakozást. Nem hisz nekünk? Próbáld ki te magad!

Hozzávalók

5 adaghoz

Csirke pác

3 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

½ csésze natúr joghurt (125 g)

2 evőkanál citromlé

6 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál apróra vágott gyömbér

2 teáskanál só

2 teáskanál őrölt kömény

2 teáskanál garam masala

2 teáskanál paprika

Mártás

3 evőkanál olaj

1 nagy hagyma, apróra vágva

2 evőkanál apróra vágott gyömbér

8 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 teáskanál őrölt kömény

2 teáskanál őrölt kurkuma

2 teáskanál őrölt koriander

2 teáskanál paprika

2 teáskanál chilipor

2 teáskanál garam masala

1 evőkanál paradicsompüré

3 ½ csésze paradicsomszósz (800 g)

1 ¼ csésze víz (300 ml)

1 csésze tejszín (250 ml)

¼ csésze friss koriander (10 g), a díszítéshez

főtt rizs a tálaláshoz

naan kenyér, a tálaláshoz

Különleges felszerelés

Bambusz- vagy fanyárs

Elkészítés

Szeletelje fel a csirkét falatnyi darabokra. Keverje össze a felkockázott csirkét a joghurttal, a citromlével, a fokhagymával, a gyömbérrel, a sóval, a köménnyel, a garam masalával és a paprikával, majd keverje össze, amíg jól bevonja.

Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, vagy egy éjszakára.

Melegítsük elő a sütőt 260 °C-ra (500 °F). Béleljünk ki egy magas falú tepsit vagy sütőtálcát sütőpapírral.

Helyezze a pácolt csirkedarabokat bambusz- vagy fanyársakra, majd helyezze őket az előkészített tepsire, ügyelve arra, hogy a csirke alatt legyen hely, hogy a hő egyenletesebben oszoljon el. Süssük körülbelül 15 percig, amíg a széleken enyhén sötétbarna nem lesz.

Készítse el a mártást: Egy nagy fazékban közepes lángon melegítse fel az olajat, majd párolja meg a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, amíg megpuhul, de nem barnul meg. Adja hozzá a köményt, a kurkumát, a koriandert, a paprikát, a chiliport és a garam masalát, és folyamatosan keverje körülbelül 30 másodpercig, amíg a fűszerek illatozni kezdenek. Keverje bele a paradicsompürét, a paradicsomszószt és 1 ¼ csésze vizet, majd forralja fel, és főzze körülbelül 5 percig. Öntse bele a tejszínt.

Vegye le a csirkét a nyársakról, és tegye a mártáshoz, főzze még 1-2 percig. Díszítse korianderrel, és tálalja rizshez vagy naan kenyér mellé.