Közel-keleti pitasaláta (Fattoush saláta)


, 2021/8/5

Receptek egyenesen a Közel-Keletről. Pillants be a Közel-Kelet ízvilágába és próbáld ki a recepteket.

Fattoush saláta

Táplálkozási információ

Kalória 266

Zsír 18 g

Szénhidrát 23g

Rost 5g

Cukor 6g

Fehérje 4g

Összetevők

6 adaghoz

2 kis pita

½ csésze olívaolaj (120 ml), plusz 2 evőkanálnyi

só, ízlés szerint

2 közepes szív római saláta

1 közepes uborka

2 csésze cseresznyeparadicsom (400 g)

5 újhagyma

½ csésze retek (60 g), szeletelve

1 piros paprika, kimagozva és felkockázva

2 csésze friss petrezselyem (80 g), apróra vágva

1 csésze friss menta (40 g), apróra vágva

1 ½ citrom, levet eresztve

1 evőkanál fehérborecet

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 teáskanál őrölt szumák vagy citromhéj

¼ teáskanál szegfűbors

bors, ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

Vágjuk félbe a pitákat, hogy 4 vékony kört kapjunk. Helyezze a pitákat egy tapadásmentes tepsibe. Kenje meg 2 evőkanál olívaolajjal, és sózza meg.

Süssük kb. 5 percig, amíg a piták külseje aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni, amíg ropogósak nem lesznek.

Vágjon be hosszában 3 vágást mindegyik római szívbe, távolítsa el a szárakat, és vágja kisebb darabokra. Öblítsük le, csepegtessük le, és tegyük egy nagy salátástálba.

Magozzuk ki az uborkát, kockázzuk fel, és adjuk a salátástálhoz.

Vágjuk félbe a paradicsomokat, és adjuk a salátástálhoz.

Daraboljuk fel az újhagymát, és adjuk a salátástálhoz.

Adja a retket, a paprikát, a petrezselymet és a mentát a salátástálhoz, és forgassa össze.

Egy folyadékmérő csészében vagy egy kis tálban keverje össze a maradék ½ csésze (120 ml) olajat, a citromlevet, a fehérborecetet, a fokhagymát, a szumákot, a szegfűborsot, a sót és a borsot, és keverje össze, amíg jól össze nem áll.

Öntse az öntetet a salátára.

Törje apró darabokra a ropogós pitákat, és adja a salátához. Jól keverjük össze.

Jó étvágyat!