Ropogós, krémes csirke cordon bleu


, 2021/8/5

Semmit sem szeretünk jobban, mint egy ropogós, zamatos, tökéletesen átsütött darab sült csirkét. De szeretjük az ínyenc ételeket is.

Csirke Cordon Bleu

Tudod, azokat, amiket gyertyafényben fogyasztasz el? Azokat. Nos, a mi egyszerű csirke Cordon Bleu-nk a két világból a legjobb: flancosan hangzik, de tényleg? Ez csak egy nagyon, nagyon jó sült csirke. Ezt megígérhetem.

Összetevők

6 adaghoz

4 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 evőkanál fokhagymapor

1 evőkanál hagymapor

16 szelet svájci sajt

½ font sonka (225 g), vékonyra szeletelve

mogyoróolaj vagy növényi olaj a sütéshez

1 csésze liszt (125 g)

4 tojás, felvert tojás

2 csésze panko zsemlemorzsa (100 g)

Dijoni krémes mártás

3 evőkanál vaj

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

3 evőkanál liszt

2 csésze tej (480 ml)

¼ csésze dijoni mustár (60 g)

1 csésze reszelt parmezán sajt (100 g)

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

Elkészítés

Szórjuk meg a csirkemellet sóval, borssal, fokhagyma- és hagymaporral, és forgassuk össze, hogy egyenletesen bevonja.

Egy vágódeszkára helyezzen egy csirkemellet két fólialap közé, és húskalapáccsal, sodrófával vagy nehéz serpenyőben kb. 1 cm vastagságúra klopfolja.

Vegye le a fóliát, és helyezzen rá 2 szelet svájci sajtot, majd 2 szelet sonkát, majd egy újabb réteg svájci sajtot és egy újabb réteg sonkát. Egyenletesen tekerje fel a csirkét, és helyezze egy újabb fólialapra.

A csirkét szorosan tekerje be a fóliába, és a felesleges műanyagot az oldalán használja fel a csavaráshoz, így a csirke cordon bleu tekercset munka közben megszilárdítja. A felesleges fóliát kösse össze. Ismételje meg ezt a többi hozzávalóval, majd a tekercseket 30 percre a hűtőszekrényben hűtse le, hogy megszilárduljanak.

Közben melegítsen elő egy magas falú serpenyőt 5 cm-es olajjal 170 °C-ra (325°F).

Miután a tekercsek megdermedtek, készítsen 2 külön nagy, széles tálat a liszttel, a felvert tojással és a zsemlemorzsával. A csirkét először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk.

Tegye a panírozott csirke cordon bleu-t az olajba, és süsse oldalanként kb. 5 percig, vagy amíg a külseje egyenletesen aranybarna nem lesz. Ha jó színt kapott, de a csirke közepe még mindig nem 165°F (75°C), helyezze a csirke cordon bleut egy sütőlap fölé állított drótrácsra, és fejezze be a csirkét a sütőben 325°F (170°C) hőmérsékleten, amíg el nem éri ezt a hőmérsékletet.

Közben készítse el a mártást. Egy 1 ½ literes serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, és főzzük puhára a fokhagymát. Adjuk hozzá a lisztet, és 1 percig keverjük habverővel.

Adjuk hozzá a tejet, és addig keverjük, amíg teljesen összeáll a roux, és nem marad csomómentes. Folytassa a habverést, amíg a keverék fel nem forr és be nem sűrűsödik.

Adja hozzá a mustárt, a parmezán sajtot, a sót és a borsot, és keverje össze. Vegye le a serpenyőt a tűzről.

Szeletelje fel a csirkét, és a dijoni mártással meglocsolva tálalja.

Jó étvágyat!