, 2021/8/5

Fenséges íze mellett nagyon mutatós, különleges mégis egyszerűen elkészíthető finomság.

Zöldbab Twist

Táplálkozási információ

Kalória 1288

Zsír 90g

Szénhidrát 66g

Rost 5g

Cukor 5g

Fehérje 53g

Összetevők

2 adaghoz

1 lap leveles tészta

½ font szalonna (225 g)

½ font zöldbab (225 g), vágva

1 felvert tojás

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 400˚F (200˚C) hőmérsékletre.

Vágjunk egy lap leveles tésztát 1 ¼ cm széles csíkokra, és tegyük félre.

Vágjuk a szalonnacsíkokat hosszában félbe, és tegyük félre.

Vegyünk egy levágott zöldbabot, és óvatosan tekerjük be a szalonnával és a leveles tésztával, hogy teljesen befedje a babot.

Helyezze a szorosan becsomagolt babot egy pergamenpapírral bélelt tepsire. A bebugyolált babot kenje meg a tojásos vízzel, és fűszerezze sóval és borssal.

Süssük a sütőben 20 percig, vagy amíg a szalonna ropogósra sül, a leveles tészta pedig aranybarnára sül.

Tálalja a csavart melegen vagy szobahőmérsékleten.

Jó étvágyat!