, 2021/8/5
Fenséges íze mellett nagyon mutatós, különleges mégis egyszerűen elkészíthető finomság.
Táplálkozási információ
Kalória 1288
Zsír 90g
Szénhidrát 66g
Rost 5g
Cukor 5g
Fehérje 53g
Összetevők
2 adaghoz
1 lap leveles tészta
½ font szalonna (225 g)
½ font zöldbab (225 g), vágva
1 felvert tojás
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 400˚F (200˚C) hőmérsékletre.
Vágjunk egy lap leveles tésztát 1 ¼ cm széles csíkokra, és tegyük félre.
Vágjuk a szalonnacsíkokat hosszában félbe, és tegyük félre.
Vegyünk egy levágott zöldbabot, és óvatosan tekerjük be a szalonnával és a leveles tésztával, hogy teljesen befedje a babot.
Helyezze a szorosan becsomagolt babot egy pergamenpapírral bélelt tepsire. A bebugyolált babot kenje meg a tojásos vízzel, és fűszerezze sóval és borssal.
Süssük a sütőben 20 percig, vagy amíg a szalonna ropogósra sül, a leveles tészta pedig aranybarnára sül.
Tálalja a csavart melegen vagy szobahőmérsékleten.
Jó étvágyat!