Krémes toszkán csirke


, 2021/8/4

Képzelje magát az olaszországi Toszkána partjaira. Folyékony ruhák, gyönyörű szellő és kilátás a toszkán tengerre: készen állsz arra, hogy lefoglald a következő nyaralásodat, ugye?

Toszkáni csirke

Nos, mi azért vagyunk itt, hogy elhozzuk önöknek Toszkánát. Hogyan, kérdezhetik? Nos, ezért van itt a mi egyszerű toszkán csirkénk. Friss zöldségekkel, fűszernövényekkel és gazdag parmezán sajttal megtöltve azt fogja mondani, hogy "Ez amore!

Hozzávalók

4 adaghoz

4 csontos, bőrös csirkecomb

2 teáskanál só a csirkéhez

1 teáskanál bors a csirkéhez

1 evőkanál olaj

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

½ hagyma, kockára vágva

1 paradicsom, kockára vágva

2 csésze spenót (80 g)

2 csésze tejszín (480 ml)

1 teáskanál só

1 teáskanál bors

½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)

2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva

Táplálkozási információ

Elkészítés

Fűszerezze a csirkét mindenhol sóval és borssal.

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepesen alacsony hőfokon.

Tegye a csirkecombokat bőrrel lefelé a serpenyőbe, és süsse kb. 13 percig, hogy a bőr ropogósra süljön. Időnként mozgassa meg a csirkét, hogy egyenletesen süljön meg. A bőrnek kemény tapintásúnak kell lennie.

Fordítsa meg a csirkét, majd süsse még körülbelül 15 percig, amíg a csirke át nem sül. Vegye ki a serpenyőből.

Adja hozzá a fokhagymát és a hagymát, keverje addig, amíg a hagyma áttetszővé válik. Keverje bele a paradicsomot és a spenótot, amíg a spenót megfonnyad.

Adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot, és forraljuk fel.

Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a petrezselymet, és addig keverjük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és kanalazzuk a mártást a csirke tetejére.

Jó étvágyat!