Csicseriborsó édesburgonya pörkölt


, 2021/8/5

Szívderítő pörköltek, amelyekkel jól lakhatunk és nem utolsó sorban nagyon egészségesek is.

Pörkölt

Táplálkozási információ

Kalória 976

Zsír 56 g

Szénhidrát 98g

Rost 15g

Cukor 29g

Fehérje 14g

Összetevők

4 adaghoz

2 evőkanál finomított kókuszolaj

1 kis hagyma, kockára vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál gyömbér, apróra vágva

1 evőkanál édes paprika

½ teáskanál kömény

¼ teáskanál szárított koriander

⅛ teáskanál cayenne-i bors

15 oz csicseriborsó (425 g), 1 konzerv, lecsepegtetve és leöblítve.

2 csésze édesburgonya (400 g), hámozva és kockára vágva

15 oz tűzön sült paradicsom (425 g), 1 doboz

3 csésze zöldségleves (720 ml)

5 oz friss spenót (140 g)

Elkészítés

Egy nagy fazékban vagy holland sütőben közepes lángon melegítse fel a kókuszolajat. Amint az olaj elkezd csillogni, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 4-5 percig, vagy amíg a hagyma félig áttetszővé válik.

Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük még 2-3 percig, amíg illatos nem lesz. Ezután adjuk hozzá az édes paprikát, a köményt, a koriandert és a cayenne-i borsot, és főzzük még 2 percig, amíg illatos nem lesz.

Adjuk hozzá a csicseriborsót, az édesburgonyát, a zúzott paradicsomot és a zöldséglevest, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és pároljuk 15-20 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.

Adjuk hozzá a spenótot, és keverjük, amíg megfonnyad.

Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!