Fokhagymás garnélarák bacon Alfredo


, 2021/11/19

Fokhagymás garnélarák bacon Alfredo a Fokhagymás garnélarák Alfredo vacsora két személyre című sorozatban.

vacsora két személyre

Teljes idő

25 perc

Előkészítési idő

15 perc

Főzési idő

10 perc

Összetevők

4 adaghoz

6 szelet szalonna, apróra vágva

1 font garnélarák (455 g), hámozva és kibelezve

1 teáskanál só

½ teáskanál fekete bors

½ közepes sárga hagyma, kockára vágva

1 közepes paradicsom, kockára vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 csésze tejszín (480 ml)

1 font fettuccine (455 g), főzve

1 csésze reszelt parmezán sajt (110 g)

½ csésze friss petrezselyem (20 g), apróra vágva

Táplálkozási információ

Elkészítés

Egy nagy fazékban közepes lángon süssük ropogósra a szalonnát.

Adjuk hozzá a garnélarákot, sózzuk és borsozzuk, és főzzük, amíg a garnélarák rózsaszínű és átlátszatlan lesz. Vegyük ki a garnélát és a szalonnát a fazékból, a szalonna sütéséből származó zsiradékot hagyjuk hátra.

Adja hozzá a hagymát, a paradicsomot és a fokhagymát a fazékhoz, és főzze, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd.

Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.

Amint a tejszín felforrt, adjuk hozzá a fettuccinét. Tegyük vissza a garnélarákot és a szalonnát a serpenyőbe, a parmezán sajttal és a petrezselyemmel együtt. Keverjük addig, amíg a sajt elolvad, és a mártás szépen bevonja a garnélarákot és a tésztát.

Táplálkozás Kalóriák: 2185 Zsír: 125 gramm Szénhidrát: 192 gramm Rost: 9 gramm Cukor: 20 gramm Fehérje: 103 gramm.

Jó étvágyat!