, 2021/11/19

Isteni finom, ráadásul minden egészséges öszetevőt tartalmaz, élvezd a finom és megfelelő táplálkozást.

pekándiós pite sajttorta

Összetevők

12 adaghoz

2 csésze Graham kekszmorzsa (170 g)

⅓ csésze vaj (75 g), olvasztva

16 oz krémsajt (450 g), szobahőmérsékleten

¾ csésze cukor (150 g)

¼ csésze tej (60 ml)

½ csésze tejföl (115 g)

2 evőkanál liszt

3 teáskanál bourbon whiskey, elosztva

2 tojás

1 csésze sötétbarna cukor (220 g)

¼ csésze kukoricakeményítő (30 g)

½ teáskanál só

4 tojássárgája

⅔ csésze juharszirup (220 g) vagy sötét kukoricaszirup

½ csésze tejszín (120 ml), langyosra melegítve

4 evőkanál vaj, hideg

2 csésze pörkölt pekándió (250 g), apróra vágva

egész pörkölt pekándió, a tálaláshoz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.

Egy tálban keverjük össze a Graham kekszmorzsát és az olvasztott vajat. Keverjük össze.

Öntsük a keveréket egy 9 hüvelykes (23 cm) rugós formába, és egyenletesen nyomkodjuk be az aljába és az oldalának felére. Tegyük át a hűtőszekrénybe hűlni.

Egy nagy tálban keverje össze a krémsajtot, a cukrot és a tejet. Kézi mixerrel addig verjük, amíg habos nem lesz és teljesen be nem épül.

Adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, 2 teáskanál bourbont és a két tojást, és óvatosan keverjük tovább, amíg a krémsajtos töltelék sima nem lesz.

Öntse a keveréket a graham-kekszes kéreggel ellátott rugós formába, és süsse 1 órán át, vagy amíg a sajttorta már nem remeg.

Amíg a sajttorta sül, készítse el a tűzhelyen a pekándiós pitetölteléket.

Egy tálban keverje össze a barna cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót, majd alacsony hőfokon öntse egy közepes lábasba.

Öntse bele a tojássárgáját, a juharszirupot és a meleg tejszínt, és keverje simára.

Főzzük alacsony lángon, amíg a keverék pudingszerűen besűrűsödik, 5-10 percig. Vegye le a tűzről.

Keverjük bele a hideg vajat és az utolsó teáskanál bourbont, és keverjük addig, amíg teljesen emulgeálódik. A pudingszerű keveréknek szobahőmérsékletűnek kell lennie.

Hajtogassa bele a pörkölt, apróra vágott pekándiót, majd öntse a keveréket a főtt sajttortára, és egyenletes rétegben terítse el.

Ha szeretné, szórja meg extra apróra vágott pekándióval, vagy díszítse egész pekándióval.

Hagyjuk a sajttortát a hűtőben hűlni, amíg teljesen megdermed.

Szeletelje fel és tálalja hidegen vagy szobahőmérsékleten.

Jó étvágyat!