, 2021/8/3
Ez a BBQ-témájú tábla könnyen összeállítható, és egyszerűen elkészíthető! Próbálja ki légsütőben sült kukoricabordáinkat ancho chile vajas mártással megkenve, vagy a szegyszegyes kekszünket házi BBQ mártással megkenve.
Végül pedig egy frissítő görögdinnye, ananász saláta mentával, korianderrel és némi serrano paprikával egy kis rúgásért. Bátran töltse ki a táblát néhány boltban vásárolt BBQ-kedvenccel, például kukoricakenyérrel, sültbabbal, káposztasalátával és görögdinnyével!
Teljes idő
5 óra
Előkészítési idő
30 perc
Főzési idő
4 óra
Összetevők
6 adaghoz
Szegyszegy kekszek
3 font szegyszegy (1,2 g)
3 evőkanál kóser só, elosztva, plusz 1 teáskanál
3 evőkanál frissen őrölt fekete bors
1 csésze kóla (240 ml)
¾ csésze barbecue szósz (175 g)
2 evőkanál sötétbarna cukor
1 evőkanál worcestershire szósz
2 teáskanál szójaszósz
4 csésze öntetliszt (500 g), plusz még több a porozáshoz
2 rúd sótlan vaj, hűtve
2 csésze író (480 ml)
2 evőkanál olvasztott vaj
durva tengeri só, a megszóráshoz
24 savanyúság chips
Görögdinnye-feta saláta
¼ csésze friss lime leve (60 ml)
¼ csésze almaecet (60 ml)
3 evőkanál chilis lime fűszer
1 evőkanál méz
½ csésze olívaolaj (120 ml)
1 kis mag nélküli görögdinnye, meghámozva és felkockázva
1 kis ananász, meghámozva, kimagozva és felkockázva
2 evőkanál serrano paprika, kimagozva és felaprítva
½ csésze morzsolt feta sajt (55 g)
½ csésze friss korianderlevél (10 g), lazán csomagolva
½ csésze friss mentalevél (10 g), lazán csomagolva
Kukorica bordák
4 szem kukorica, hántolva
½ rúd sótlan vaj, olvasztva
1 teáskanál ancho chilipor
¼ csésze majonéz (60 g)
¼ csésze tejföl (60 g)
¼ csésze morzsolt cotija sajt (25 g)
¼ csésze friss korianderlevél (10 g), lazán csomagolva
Összeállítás
borda
káposztasaláta
sült bab
makaróni saláta
grillezett kolbász
Lime szelet
görögdinnye, szeletek
kukoricakenyér
Előkészítés
Készítsük el a szegyet: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Helyezze a szegyet egy sütőedénybe vagy egy peremmel ellátott tepsibe. Egy kis tálban keverjen össze 3 evőkanál kóser sót és a fekete borsot, majd szórja egyenletesen az egész szegyszegyre, ügyelve arra, hogy a széleket is bevonja.
Süsse a szegyet, amíg a szegyhús kezd kérget képezni, körülbelül 1 órán át. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra (300 °F). Fedje le a szegyet fóliával, és folytassa a sütést, amíg a belső hőmérséklet eléri a húshőmérőn a 190°F (88°F) értéket, kb. 2 óra alatt. Vegye ki a szegyet a sütőből, és hagyja pihenni 20 percig. Tartsa bekapcsolva a sütőt.
Tegye át a szegyet egy vágódeszkára, és kockázza fel 1 hüvelykes darabokra. Tegye vissza a kockákra vágott szegyet a serpenyőbe.
Amíg a szegyszegy pihen, készítse el a mártást: Egy kis serpenyőben közepes-magas hőfokon forralja a kólát, amíg a felére nem csökken, kb. 5 percig. Adja hozzá a barbecue-szószt, a barna cukrot, a Worcestershire-szószt és a szójaszószt. Keverje össze, majd forralja fel.
Öntse a mártást a szegyszeletkockákra, és forgassa át a bevonatot. Tegye a sütőedényt fedetlenül a sütőbe, és főzze tovább, amíg a mártás sűrű és szirupos nem lesz, kb. 1 óra hosszat.
Készítse el a kekszet: Növelje a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra (400 °F). Béleljünk ki egy 9 x 13 hüvelykes sütőlapot sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet és 1 teáskanál sót. Tegyünk egy dobozos reszelőt a tál közepére, és reszeljük bele a lisztbe a kihűlt vajat. Vegye ki a dobozreszelőt, és öntse az írót a tálba. Forgassa össze a kezével, amíg egy foszlós tészta nem alakul ki.
Forgassa ki a tésztát enyhén lisztezett felületre, és lapítsa kis négyzet alakúra. Egy munkalapozóval vágja ketté a tésztát, és rakja az egyik felét a másikra, majd nyomja le újra. Folytassa a vágást és a halmozást, amíg az összes lisztet be nem hidratálja. Ha a tészta összeállt, tekerje ki kb. 2 hüvelyk vastagságúra. Egy 3 hüvelykes kerek vágóeszközzel vágjon ki 12 kört, és helyezze az előkészített sütőlapra.
Süsse a kekszeket, amíg a tetejük aranybarna nem lesz, körülbelül 20 percig. Vegyük ki a sütőből, és kenjük meg a tetejüket az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg durva tengeri sóval.
Ossza ketté a kekszeket, és helyezzen néhány szegyszeletet az alsó felükre. Locsoljuk meg a mártás egy részével, és mindegyik tetejére tegyünk 2 uborkaszeletet. Helyezze rá a kekszek tetejét, hogy a szendvicsek teljesek legyenek.
Készítse el a görögdinnye-feta salátát: Egy nagy tálban keverje össze a lime-levet, az ecetet, a chile lime fűszert és a mézet. Lassan csorgassa bele az olívaolajat, és folytassa a keverést, amíg emulgeálódik.
Adja hozzá a görögdinnyét, az ananászt, a serranót, a fetát, a koriandert és a mentát. Dobjuk össze, hogy egyenletesen bevonja. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Készítse el a kukoricabordákat: Melegítse elő a légsütőt 190 °C-ra (375 °F).
Vágja keresztben ketté a kukoricacsöveket. Vágja minden kukoricafélét hosszában negyedekre.
Egy kis tálban keverje össze az olvasztott vajat és az ancho chiliport. Kenje meg a kukoricabordákat az ancho-vajjal.
A kukoricabordákat egy rétegben, adagokban dolgozzon a légsütő kosarában. Süssük kb. 15 percig, amíg a kukoricaszemek a széleken ropogni kezdenek, és a közepükön aranybarnára sülnek.
Egy kis tálban keverje össze a majonézt és a tejfölt. Tegye át egy kis cipzáras zacskóba, és vágjon egy kis nyílást a tetején.
Állítsa össze a táblát: Helyezze a bordákat egy nagy deszkára. A kukoricabordákat halmozza a deszkára, és locsolja meg a tejföl-majonéz keverékkel, majd a tetejére tegye a Cotija sajtot és a koriandert. Töltse meg a deszka többi részét a szegyszelet keksszel, görögdinnye-feta salátával, káposztasalátával, sültbabbal, makaróni salátával, kielbasa-val, lime szeletekkel, görögdinnye szeletekkel és kukoricakenyérrel.
Jó étvágyat!