, 2021/8/5
Szívderítő pörköltek, amelyekkel jól lakhatunk és nem utolsó sorban nagyon egészségesek is.
Táplálkozási információ
Kalória 976
Zsír 56 g
Szénhidrát 98g
Rost 15g
Cukor 29g
Fehérje 14g
Összetevők
4 adaghoz
2 evőkanál finomított kókuszolaj
1 kis hagyma, kockára vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál gyömbér, apróra vágva
1 evőkanál édes paprika
½ teáskanál kömény
¼ teáskanál szárított koriander
⅛ teáskanál cayenne-i bors
15 oz csicseriborsó (425 g), 1 konzerv, lecsepegtetve és leöblítve.
2 csésze édesburgonya (400 g), hámozva és kockára vágva
15 oz tűzön sült paradicsom (425 g), 1 doboz
3 csésze zöldségleves (720 ml)
5 oz friss spenót (140 g)
Elkészítés
Egy nagy fazékban vagy holland sütőben közepes lángon melegítse fel a kókuszolajat. Amint az olaj elkezd csillogni, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 4-5 percig, vagy amíg a hagyma félig áttetszővé válik.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük még 2-3 percig, amíg illatos nem lesz. Ezután adjuk hozzá az édes paprikát, a köményt, a koriandert és a cayenne-i borsot, és főzzük még 2 percig, amíg illatos nem lesz.
Adjuk hozzá a csicseriborsót, az édesburgonyát, a zúzott paradicsomot és a zöldséglevest, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és pároljuk 15-20 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.
Adjuk hozzá a spenótot, és keverjük, amíg megfonnyad.
Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!