, 2021/8/4

Egy egyszerü, tápláló és egészséges szendviccsel indithatod a saját vagy családtagjaid napját.

Csicseriborsó-saláta

Ez a recept szerepelt a Könnyen csomagolható vegán ebédek között. Éedemes kipróbálni. Mindössze 30 percet vesz igénybe.

Hozzávalók

3 adaghoz

15 oz csicseriborsó (425 g), 1 konzerv, lecsepegtetve és leöblítve.

¼ csésze vöröshagyma (40 g), kockára vágva

½ piros paprika, kockára vágva

3 evőkanál vegán majonéz

½ teáskanál dijoni mustár

½ teáskanál fokhagymapor

½ teáskanál hagymapor

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 evőkanál friss kapor, apróra vágva

zöld levelek, a tálaláshoz

kenyér, szeletelve, a tálaláshoz

Elkészítés

Egy közepes méretű keverőtálba tegyük bele a csicseriborsót, és krumplinyomóval pépesítsük, amíg darabos állagot nem kapunk.

Adja hozzá a lilahagymát, a pirospaprikát, a vegán majonézt, a dijoni mustárt, a fokhagymaport, a hagymaport, a sót, a borsot és a kaprot, majd keverje össze, amíg jól össze nem áll.

Tárolja a csicseriborsósalátát a hűtőszekrényben legfeljebb öt napig. A szendvics összeállításához kenje a keveréket a kenyérre, és a tetejére tetszés szerinti zöld leveleket tegyen.

Csomagolja pergamenpapírba, és rögzítse gumiszalaggal.

Jó étvágyat!

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)