, 2021/8/5

Fedezd fel a Délnyugat ízeit mondjuk ezzel a recepttel el is kezdheted.

Quinoa saláta

Táplálkozási információ

Kalória 1804

Zsír 96g

Szénhidrát 204g

Rost 35g

Cukor 31g

Fehérje 35g

Összetevők

2 adaghoz

2 evőkanál növényi olaj

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 jalapeño, apróra vágva

15 oz fekete bab (425 g)

15 oz kukorica (425 g)

3 római paradicsom, kockára vágva

1 csésze quinoa (170 g), leöblítve

2 csésze zöldségalaplé (480 ml)

1 evőkanál chilipor

2 teáskanál kömény

1 teáskanál só

1 teáskanál bors

1 avokádó, felkockázva

1 zöldcitrom, levet eresztve

friss koriander, a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a jalapeñót, és főzzük kb. 2 percig, amíg megpuhul.

Adja hozzá a fekete babot, a kukoricát, a paradicsomot, a quinoát, a zöldségalaplevet, a chiliport, a köményt, a sót és a borsot. Keverjük össze, majd fedjük le, és főzzük 15-20 percig, amíg a folyadék felszívódik, és a quinoa megpuhul.

Tegyük át a salátát egy tálba, és tegyük a tetejére az avokádót, a lime levét és a koriandert.

Jó étvágyat!