, 2021/11/19
Fokhagymás garnélarák bacon Alfredo a Fokhagymás garnélarák Alfredo vacsora két személyre című sorozatban.
Teljes idő
25 perc
Előkészítési idő
15 perc
Főzési idő
10 perc
Összetevők
4 adaghoz
6 szelet szalonna, apróra vágva
1 font garnélarák (455 g), hámozva és kibelezve
1 teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
½ közepes sárga hagyma, kockára vágva
1 közepes paradicsom, kockára vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 csésze tejszín (480 ml)
1 font fettuccine (455 g), főzve
1 csésze reszelt parmezán sajt (110 g)
½ csésze friss petrezselyem (20 g), apróra vágva
Táplálkozási információ
Elkészítés
Egy nagy fazékban közepes lángon süssük ropogósra a szalonnát.
Adjuk hozzá a garnélarákot, sózzuk és borsozzuk, és főzzük, amíg a garnélarák rózsaszínű és átlátszatlan lesz. Vegyük ki a garnélát és a szalonnát a fazékból, a szalonna sütéséből származó zsiradékot hagyjuk hátra.
Adja hozzá a hagymát, a paradicsomot és a fokhagymát a fazékhoz, és főzze, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd.
Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.
Amint a tejszín felforrt, adjuk hozzá a fettuccinét. Tegyük vissza a garnélarákot és a szalonnát a serpenyőbe, a parmezán sajttal és a petrezselyemmel együtt. Keverjük addig, amíg a sajt elolvad, és a mártás szépen bevonja a garnélarákot és a tésztát.
Táplálkozás Kalóriák: 2185 Zsír: 125 gramm Szénhidrát: 192 gramm Rost: 9 gramm Cukor: 20 gramm Fehérje: 103 gramm.
Jó étvágyat!