, 2021/8/4
Egy finom leves nemcsak vegánoknak.Tápláló és egészséges.
30 perc alatt elkészítheted.
Táplálkozási információ
Kalória 1034
Zsír 70g
Szénhidrát 84g
Rost 3g
Cukor 17g
Fehérje 4g
Hozzávalók
6 adaghoz
1 csésze liszt (125 g)
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj, elosztva
½ csésze meleg víz (120 ml)
1 hagyma, kockára vágva
2 sárgarépa, kockára vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál szárított kapor
½ teáskanál szárított zsálya
½ teáskanál szárított kakukkfű
½ teáskanál bors
2 csésze burgonya (400 g), kockára vágva
6 csésze zöldségleves (1 liter)
2 levél babérlevél
friss petrezselyem, apróra vágva, a tálaláshoz
Elkészítés
Egy kis keverőtálban keverje össze a lisztet, a sütőport és a sót egy spatulával. A száraz keverék közepén alakítson ki egy mélyedést, és adjon hozzá 2 evőkanál olívaolajat és meleg vizet. Addig keverjük, amíg a tészta ragacsos golyóvá nem áll össze. Takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük félre.
Egy nagy fazékban vagy holland sütőben közepes lángon adjuk hozzá az olívaolajat. Amint az olaj elkezd csillogni, adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és főzzük körülbelül 4-5 percig, vagy amíg a hagyma félig áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a kaprot, a zsályát, a kakukkfüvet és a borsot, és főzzük még 2-3 percig, amíg a fűszernövények illatosak lesznek.
4. Keverjük bele a burgonyát, a zöldséglevest és a babérlevelet, majd forraljuk fel. 5. Csökkentsük a hőfokot közepesen magasra, és főzzük körülbelül 8 percig, vagy amíg a burgonya körülbelül 75 százalékban át nem főtt.
Óvatosan csepegtessünk bele gombócokat a gombóctésztából, körülbelül 2 cm átmérőjűeket.
Hagyjuk a gombócokat kb. 10 percig főni, vagy amíg rágósak és átsülnek.
Tálaláskor sok friss petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat!