, 2023/1/4
Ez a házi csokoládé recept az egyik olyan hibabiztos recept, amit gyakran használok otthoni csokoládé készítéséhez. Mindössze 4 hozzávalót igényel, amely magában foglalja a vajat, a tejport, a porcukrot és a kakaóport. Mivel a Valentin-nap a sarkon gondoltam, hogy tegye ezt.
Hagyományosan a boltban vásárolt csokoládék kakaóvajjal készülnek, ami nem elérhető számunkra. A következő alternatíva a kókuszolaj használata. Próbáltam már csokoládét készíteni kókuszolaj felhasználásával is, de az íze túl erős volt, így ragaszkodtam ehhez a vajas változathoz.
ÖSSZETEVŐK
Vaj - Használj jó minőségű, ízletes vajat. Én házi készítésű vajat használtam.
Tejpor - Ügyelj arra, hogy finom tejport használj, különben néhányszor pépesítsd, majd használd fel.
Porcukor - Normál kristálycukrot is pépesíthetsz, szitán áttörheted, majd felhasználhatod.
Kakaópor - Használj finom, jó minőségű kakaóport. Én mindig hersheys-t használok.
Én szilikonformát használtam, amit néhány évvel ezelőtt vásároltam Nilgirisből. Az amazonról könnyen vásárolhat szilikon csokoládéformákat.
KÉTSZERES FORRALÁSI MÓDSZER
Vegyünk egy serpenyőt, adjunk hozzá vizet, hagyjuk felforrni. Ezután tegyünk rá egy keverőtálat, győződjünk meg róla, hogy száraz, és az alja nem érhet vízhez. Ezt nevezzük dupla forrásnak.
VÁLTOZÁSOK
Adhatunk hozzá apróra vágott dióféléket, például mandulát, kesudiót, pisztát vagy bármilyen más kedvenc diófélét.
Ha szereted az aszalt gyümölcsöket, adj hozzá tutti fruttit vagy apróra vágott datolyát stb.
A vajat kókuszolajjal is helyettesítheti.
TÁROLÁS
A házi készítésű csokoládé hajlamos könnyen elolvadni, ezért tálalásig hűtőszekrényben tárold. Legalább egy hétig jól eláll a hűtőben.
Pin recept
Házi csokoládé
A házi csokoládé finom, szájban olvadó ízű és állagú. A házi csokoládé 10 perc alatt elkészíthető mindössze 4, a kamrában elérhető hozzávalóból. Tanuljuk meg, hogyan készítsünk csokoládét lépésről lépésre képek és videó segítségével.
Előkészítési idő5 perc
Főzési idő5 perc
Teljes idő10 perc
Hozzávalók
1/4 csésze vaj
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kókuszpor
1 evőkanál tejpor
1/2 teáskanál vanília esszencia
Útmutató
Kezdetnek a porcukrot, a kakaóport és a tejport egy szitába tesszük.
Szitán jól szitáljuk át egy tálba.
Dobd ki a maradékot.
Keverd jól össze, és tedd félre.
Forralj először vizet egy lábosban.
Tegyünk rá egy tálat. Ügyelj arra, hogy a tál száraz legyen, és az alja ne érjen hozzá az aljához. Adj vajat a tálba.
Keverd jól össze, amíg teljesen fel nem olvad.
Add hozzá a szitált hozzávalókat. Add hozzá 2 részletben.
Először habverővel adjuk hozzá a többit, majd jól keverjük össze.
A keveréknek csomómentesnek kell lennie.
Add hozzá a vaníliaesszenciát.
Gyorsan keverjük össze.
Kapcsoljd ki.
Azonnal öntsd a formába. Kopogtasd meg néhányszor, majd tegdd a hűtőszekrénybe egy órára.
Vedd ki a hűtőből.
Óvatosan húzzdki és vedd ki a csokoládét.
Ismételd meg a befejezéshez.
Kész a házi készítésű csokoládé.