, 2021/11/19
Isteni finom, ráadásul minden egészséges öszetevőt tartalmaz, élvezd a finom és megfelelő táplálkozást.
Összetevők
12 adaghoz
2 csésze Graham kekszmorzsa (170 g)
⅓ csésze vaj (75 g), olvasztva
16 oz krémsajt (450 g), szobahőmérsékleten
¾ csésze cukor (150 g)
¼ csésze tej (60 ml)
½ csésze tejföl (115 g)
2 evőkanál liszt
3 teáskanál bourbon whiskey, elosztva
2 tojás
1 csésze sötétbarna cukor (220 g)
¼ csésze kukoricakeményítő (30 g)
½ teáskanál só
4 tojássárgája
⅔ csésze juharszirup (220 g) vagy sötét kukoricaszirup
½ csésze tejszín (120 ml), langyosra melegítve
4 evőkanál vaj, hideg
2 csésze pörkölt pekándió (250 g), apróra vágva
egész pörkölt pekándió, a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
Egy tálban keverjük össze a Graham kekszmorzsát és az olvasztott vajat. Keverjük össze.
Öntsük a keveréket egy 9 hüvelykes (23 cm) rugós formába, és egyenletesen nyomkodjuk be az aljába és az oldalának felére. Tegyük át a hűtőszekrénybe hűlni.
Egy nagy tálban keverje össze a krémsajtot, a cukrot és a tejet. Kézi mixerrel addig verjük, amíg habos nem lesz és teljesen be nem épül.
Adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, 2 teáskanál bourbont és a két tojást, és óvatosan keverjük tovább, amíg a krémsajtos töltelék sima nem lesz.
Öntse a keveréket a graham-kekszes kéreggel ellátott rugós formába, és süsse 1 órán át, vagy amíg a sajttorta már nem remeg.
Amíg a sajttorta sül, készítse el a tűzhelyen a pekándiós pitetölteléket.
Egy tálban keverje össze a barna cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót, majd alacsony hőfokon öntse egy közepes lábasba.
Öntse bele a tojássárgáját, a juharszirupot és a meleg tejszínt, és keverje simára.
Főzzük alacsony lángon, amíg a keverék pudingszerűen besűrűsödik, 5-10 percig. Vegye le a tűzről.
Keverjük bele a hideg vajat és az utolsó teáskanál bourbont, és keverjük addig, amíg teljesen emulgeálódik. A pudingszerű keveréknek szobahőmérsékletűnek kell lennie.
Hajtogassa bele a pörkölt, apróra vágott pekándiót, majd öntse a keveréket a főtt sajttortára, és egyenletes rétegben terítse el.
Ha szeretné, szórja meg extra apróra vágott pekándióval, vagy díszítse egész pekándióval.
Hagyjuk a sajttortát a hűtőben hűlni, amíg teljesen megdermed.
Szeletelje fel és tálalja hidegen vagy szobahőmérsékleten.
Jó étvágyat!