, 2021/8/4
Képzelje magát az olaszországi Toszkána partjaira. Folyékony ruhák, gyönyörű szellő és kilátás a toszkán tengerre: készen állsz arra, hogy lefoglald a következő nyaralásodat, ugye?
Nos, mi azért vagyunk itt, hogy elhozzuk önöknek Toszkánát. Hogyan, kérdezhetik? Nos, ezért van itt a mi egyszerű toszkán csirkénk. Friss zöldségekkel, fűszernövényekkel és gazdag parmezán sajttal megtöltve azt fogja mondani, hogy "Ez amore!
Hozzávalók
4 adaghoz
4 csontos, bőrös csirkecomb
2 teáskanál só a csirkéhez
1 teáskanál bors a csirkéhez
1 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
½ hagyma, kockára vágva
1 paradicsom, kockára vágva
2 csésze spenót (80 g)
2 csésze tejszín (480 ml)
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
Táplálkozási információ
Elkészítés
Fűszerezze a csirkét mindenhol sóval és borssal.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepesen alacsony hőfokon.
Tegye a csirkecombokat bőrrel lefelé a serpenyőbe, és süsse kb. 13 percig, hogy a bőr ropogósra süljön. Időnként mozgassa meg a csirkét, hogy egyenletesen süljön meg. A bőrnek kemény tapintásúnak kell lennie.
Fordítsa meg a csirkét, majd süsse még körülbelül 15 percig, amíg a csirke át nem sül. Vegye ki a serpenyőből.
Adja hozzá a fokhagymát és a hagymát, keverje addig, amíg a hagyma áttetszővé válik. Keverje bele a paradicsomot és a spenótot, amíg a spenót megfonnyad.
Adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot, és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a petrezselymet, és addig keverjük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és kanalazzuk a mártást a csirke tetejére.
Jó étvágyat!