, 2021/11/19

Ezt a receptet egy Tasty közösségi tag küldte be, és a Tasty receptcsapata nem tesztelte.Küldje be saját receptjét itt!

közösségi tag küldte be

Összetevők

1 adaghoz

Az alaphoz:

2 evőkanál liszt

½ teáskanál kakaópor

1 evőkanál tej

1 teáskanál méz

¼ teáskanál olvasztott vaj

A morzsához:

20 darab zúzott mandula

a kívánt mennyiségű aszalt áfonya

2 evőkanál zab

1 teáskanál juharszirup

vaníliakivonat (kis csepp) vagy vaníliakekszpor (1 evőkanál)

1 teáskanál tej

olvasztott étcsokoládé, opcionális

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a gabonaport, a mézet, a kakaóport és az olvasztott vajat. Lassan öntsük hozzá a tejet, és alaposan keverjük össze, amíg tésztaszerűvé válik. Formázzuk egy külön tál aljába, hogy alapkéreg legyen belőle.

Adjuk a keverőtálba a zabot, a kekszport és a darált mandulát. Keverje össze alaposan. Adja hozzá az áfonyát. Keverje jól össze.

Csepegtesse rá a szirupot, és hagyja állni a keveréket 2 percig.

A szirupot jól keverje bele a morzsába (ügyeljen arra, hogy egyenletesen elkeveredjen). Tegye a keveréket a csokoládés tortaalap tetejére, és egyenletesen nyomkodja bele. Ügyeljünk arra, hogy valóban tömör legyen.

Csepegtessük rá a tejet, és hagyjuk pihenni.

Ha kívánja, a meleg íz kedvéért csöpögtessen a tetejére olvasztott étcsokoládét.

Süssük a mikrohullámú sütőben kb. 2 percig (változhat).

Melegen tálaljuk.