, 2021/11/19
Ezt a receptet egy Tasty közösségi tag küldte be, és a Tasty receptcsapata nem tesztelte.Küldje be saját receptjét itt!
Összetevők
1 adaghoz
Az alaphoz:
2 evőkanál liszt
½ teáskanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 teáskanál méz
¼ teáskanál olvasztott vaj
A morzsához:
20 darab zúzott mandula
a kívánt mennyiségű aszalt áfonya
2 evőkanál zab
1 teáskanál juharszirup
vaníliakivonat (kis csepp) vagy vaníliakekszpor (1 evőkanál)
1 teáskanál tej
olvasztott étcsokoládé, opcionális
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a gabonaport, a mézet, a kakaóport és az olvasztott vajat. Lassan öntsük hozzá a tejet, és alaposan keverjük össze, amíg tésztaszerűvé válik. Formázzuk egy külön tál aljába, hogy alapkéreg legyen belőle.
Adjuk a keverőtálba a zabot, a kekszport és a darált mandulát. Keverje össze alaposan. Adja hozzá az áfonyát. Keverje jól össze.
Csepegtesse rá a szirupot, és hagyja állni a keveréket 2 percig.
A szirupot jól keverje bele a morzsába (ügyeljen arra, hogy egyenletesen elkeveredjen). Tegye a keveréket a csokoládés tortaalap tetejére, és egyenletesen nyomkodja bele. Ügyeljünk arra, hogy valóban tömör legyen.
Csepegtessük rá a tejet, és hagyjuk pihenni.
Ha kívánja, a meleg íz kedvéért csöpögtessen a tetejére olvasztott étcsokoládét.
Süssük a mikrohullámú sütőben kb. 2 percig (változhat).
Melegen tálaljuk.