, 2023/1/3
Ez a krémes sajt sokkal több lehet, mint az eszpresszóba áztatott mézeskalácsok feltétje (bár a tiramisunak mindig megvan a helye és ideje).
Merüljön el a mascarpone édes és sós oldalaiban ezekkel a receptekkel, amelyek a parféktól a tésztákig mindent lefednek.
Felvert mascarpone
Sarah Grueneberg séf tejszínnel és cukorral felveri a mascarponét, hogy a sűrű sajt puha és párnás állagú legyen. Ez adja meg azt a különlegeset bármelyik pitének vagy tortának - próbálja ki Grueneberg rebarbarás és kandírozott gyömbéres Crostatáján!
Vörösborban párolt cseresznye mascarponekrémmel
A bort ihatod és eheted is, ezekkel a vörösborban párolt cseresznyékkel, amelyeket mascarpone és méz keverékével koronázunk meg.
Kukoricaliszt-mandulás torta eperrel és mascarponéval
Mike Lata séf epres süteménye a diós alapot és a felvert mascarpone-öntetet ötvözi, ropogós és zamatos ízeket kölcsönözve az egyébként egyszerű ízeknek.
Penne füstölt csirkével és mascarponéval
A mascarpone nem csak desszertekben működik. Itt a sajt édességet kölcsönöz egy csirkés tésztaételnek.
Keserédes csokoládétorta kávés mascarponekrémmel
François Payard cukrászmester ért a csokoládéhoz, és ez átjön ebben a tiramisu-szerű tortában, amelyet kávés mascarponekrémmel halmoznak fel.
Brandy-Mascarpone Semifreddo
Ez az édes semifreddo bármilyen formában vagy serpenyőben elkészíthető. Csak arra ügyeljünk, hogy fagyasztóból, hidegen tálaljuk, hogy a szeletek megtartsák a formájukat.
Citromos réteges sajttorta
A jégkrémtortát hagyományosan csokoládés ostyasütivel és tejszínhabbal készítik. Ez az egyedi pörgés Graham-kekszet és citromtúrót használ.
Tökös torta mascarponés mázzal
Ez a klasszikus sütőtökös torta a Food & Wine munkatársától, Justin Chapple-től tökéletesen nedves és finoman fűszerezett. Az egyszerű vaníliás vajkrémes máz a mascarponéval kevert mascarponéból kap egy kellemes ízt.
Fettuccine garnélarákkal
Justin Chapple rengeteg újhagymát, krémes mascarpone sajtot és friss spenótot kever ebbe a szuperegyszerű tésztába.
Meleg csokoládétorta mascarponekrémmel
Ezeket a mini feketeerdei süteményeket a legjobb melegen tálalni, mascarponekrémmel a tetején, amely beleolvad a csokoládéba.
Spenótos-rosciuttós ravioli
Missy Robbins, a brooklyni Lilia séfje a hajlékony ravioli töltelékeként spenótot és prosciuttót kever két sajtot. A raviolija egy hónappal korábban is elkészíthető - egy rétegben lefagyasztva; amikor megszilárdulnak, egy nagy, újrazárható műanyag zacskóban egyesíthetjük őket.
Tökös parfé
Justin Chapple szupergyors sütőtök mousse-t rétegez felvert mascarponekrémmel és zúzott csokoládés ostyasütivel a gyönyörű, ízletes parfékhez.
Öntöttvas szeder Galette tejszínhabos mascarponéval
Ezt a galette-et remekül lehet öntöttvas serpenyőben sütni, mert könnyen szállítható és tálalható. A szilárd kéreg titka a vajas, barna cukros zabmorzsa, amely sütés közben magába szívja a lekváros szedret.
Homárral töltött cukkinivirágok
A finom cukkinivirágok tölteléknek és sütéshez készültek. Mi ezt a klasszikus olasz előételt dekadens módon, homár-mascarponés töltelékkel dobjuk fel, bár nyugodtan használhatsz homár helyett rákhúst, főtt garnélarákot vagy kockára vágott cukkinit.
Rántotta Florentine
OLENKOItt spenótot és mascarponét hajtogatunk a lágy rántottába, és egyszerű előételként crostini-re kanalazzuk.