, 2021/11/19
Mini No-Bake Ube sajtos sütemények a 7 kielégítően könnyű, sütés nélküli desszertek között szerepel.
Összetevők
12 adaghoz
¾ csésze vaj (170 g), 3 részre osztva
2 ½ csésze kókusztej (600 ml)
14 oz sűrített tej (400 g), 1 doboz
1 font lila jamgyökér (455 g), lereszelve
8 oz krémsajt (225 g)
¼ csésze cukor (50 g)
8 oz tejszínhab (225 g)
1 csésze graham keksz (85 g), morzsába vágva
Elkészítés
Egy serpenyőben olvaszd meg ¼ csésze (55 g) vajat, és keverd bele a kókusztejet és a sűrített tejet.
Adjuk hozzá a reszelt jamgyökeret (ube), és törjük össze, amíg a keverék sima nem lesz. Vigyázzunk, nehogy megégjen az ubi.
Vegyük le a tűzről, tegyük félre, és hagyjuk kihűlni a keveréket.
Egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot, ¼ csésze (55 g) vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tejszínhabot, és keverjük krémesre.
Adjunk hozzá két csésze ubikeveréket, és addig keverjük, amíg minden hozzávaló el nem keveredik.
Egy kis tálban keverje össze az összetört graham kekszet és ¼ csésze (55g) olvasztott vajat.
Béleljünk ki egy muffinformát linzerekkel, pakoljuk a kéregformát minden linzer aljára.
Töltse meg a tetejét a sajttorta keverékkel. Legalább egy órán át fagyassza meg.
Vegye ki a muffinformákból, távolítsa el a bélést, és tálalja.
Jó étvágyat!