, 2021/11/19

Mini No-Bake Ube sajtos sütemények a 7 kielégítően könnyű, sütés nélküli desszertek között szerepel.

sütés nélküli desszert

Összetevők

12 adaghoz

¾ csésze vaj (170 g), 3 részre osztva

2 ½ csésze kókusztej (600 ml)

14 oz sűrített tej (400 g), 1 doboz

1 font lila jamgyökér (455 g), lereszelve

8 oz krémsajt (225 g)

¼ csésze cukor (50 g)

8 oz tejszínhab (225 g)

1 csésze graham keksz (85 g), morzsába vágva

Elkészítés

Egy serpenyőben olvaszd meg ¼ csésze (55 g) vajat, és keverd bele a kókusztejet és a sűrített tejet.

Adjuk hozzá a reszelt jamgyökeret (ube), és törjük össze, amíg a keverék sima nem lesz. Vigyázzunk, nehogy megégjen az ubi.

Vegyük le a tűzről, tegyük félre, és hagyjuk kihűlni a keveréket.

Egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot, ¼ csésze (55 g) vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tejszínhabot, és keverjük krémesre.

Adjunk hozzá két csésze ubikeveréket, és addig keverjük, amíg minden hozzávaló el nem keveredik.

Egy kis tálban keverje össze az összetört graham kekszet és ¼ csésze (55g) olvasztott vajat.

Béleljünk ki egy muffinformát linzerekkel, pakoljuk a kéregformát minden linzer aljára.

Töltse meg a tetejét a sajttorta keverékkel. Legalább egy órán át fagyassza meg.

Vegye ki a muffinformákból, távolítsa el a bélést, és tálalja.

Jó étvágyat!