, 2021/8/5
Ennek a parti előételnek a neve ellenére a sajtos, kihúzható finomság nem majomkenyér.
Pehelykönnyű keksztészta, marinara szósz, sajt és pepperoni együtt sülnek egy tepsiben, majd egyből belevághatsz, és még több marinara szószt mártogathatsz. Tegye sajátjává ezt a kényeztető receptet, ha a pepperonit kedvenc pizzafeltéteivel helyettesíti.
Összetevők
6 adaghoz
tapadásmentes főzőspray, a zsírozáshoz
2 doboz pelyhes keksz tészta, 16 uncia (455 G)
3 csésze marinara mártás (780 g), elosztva
64 szelet pepperoni
2 csésze reszelt mozzarella sajt (200 g), elosztva
¼ csésze olívaolaj (60 ml)
1 evőkanál szárított oregánó
1 teáskanál pirospaprika pehely
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva. a díszítéshez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (350ºF). Kenjen ki egy 25 cm-es (10 hüvelykes) batyuformát tapadásmentes spray-vel.
Tépjen félbe egy kekszet, és lapítsa ki kb. 5 cm (2 hüvelyk) szélesre. A tetejére ½ teáskanál marinara szószt, 2 szelet pepperonit és 1 teáskanál mozzarellát teszünk. Csípje össze a tésztát, lezárva a töltelékeket, és tekerje golyóvá. Ismételje meg, amíg az összes tésztát meg nem tölti.
Rendezzen el egy réteg pizzagolyót az előkészített batyuformában, és a tetejére ⅓ a maradék mozzarellából.
Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, az oregánót és a pirospaprikapelyhet.
Csepegtessünk egy keveset az olívaolaj-keverékből a pizzagolyókra. Folytassa a rétegezést a maradék pizzagolyókkal, a mozzarellával és az olívaolaj-keverék további részével, kb. 2 evőkanálnyit félretéve az ecseteléshez.
Süssük 30-35 percig, amíg a kekszes tészta aranybarna nem lesz, és a sajt nem bugyog a pizzagolyók között. Hagyjuk hűlni 2-3 percig, mielőtt tálalótálra borítjuk.
A maradék olívaolaj-keveréket kenjük meg az egész majomkenyérrel. Szórjuk meg a tetejét a parmezán sajttal. Melegítse meg a maradék marinara szószt, és tálalja mellé mártogatáshoz.
Jó étvágyat!