, 2021/8/4

Rizs tészta Palacsinta Chili mártással szerepel a Tasty Noodle Receptek között

Palacsinta Chili mártással

Táplálkozási információ

Kalória 464

Zsír 5g

Szénhidrát 90g

Rost 2g

Cukor 15g

Fehérje 9g

Összetevők

5 palacsintához

Édes chili szósz

¾ csésze víz (180 ml)

¼ csésze ecet (60 ml)

½ csésze cukor (100 g)

½ evőkanál só

3 gerezd fokhagyma

2 serrano paprika, kimagozva

Kukoricakeményítő szuszpenzió

1 evőkanál kukoricakeményítő

2 evőkanál víz

Rizstészta palacsinta

2 adag rizstészta

5 csésze víz (1 ¼ liter), forrásban lévő víz

1 csésze aprított sárgarépa (110 g)

½ csésze újhagyma (50 g), apróra vágva

1 teáskanál reszelt gyömbér

1 evőkanál szezámolaj

2 tojás, felvert

Elkészítés

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben turmixoljuk össze az édes chiliszósz összes hozzávalóját.

Öntsük egy serpenyőbe, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kukoricakeményítő-iszapot (1 evőkanál kukoricakeményítőt oldjunk fel 2 evőkanál vízben), keverjük össze, és vegyük le a tűzről. Félretesszük felhasználásig.

Helyezzen egy szűrőt egy nagy keverőtál fölé. Tegye bele a rizstésztát, öntse rá a forró vizet, és hagyja állni, hogy 10 percig lágyuljon.

Csöpögtessük le, dobjuk el a vizet, és adjuk a tésztát a keverőtálba.

Egy konyhai ollóval vágja fel a tésztát, hogy könnyebben kezelhető legyen.

Adjuk hozzá a sárgarépát, az újhagymát, a gyömbért, a szezámolajat és a felvert tojásokat. Keverjük jól össze.

Fogjon egy marék tésztát, és tegye a felhevített serpenyőbe.

A spatula segítségével lapítsa el a tésztát. Süsse a serpenyőben, amíg mindkét oldala aranybarna és ropogós nem lesz.

Tálalja az édes chiliszósszal.

Jó étvágyat!