, 2021/8/7

Sült homárfarkak a Homár vacsora két személyre című műsorban szerepelt.

Homárfarok

Táplálkozási információk

Kalória 253

Zsír 18 g

Szénhidrát 3g

Rost 1g

Cukor 0g

Fehérje 19g

Összetevők

2 adaghoz

8 oz homárfarok (225 g), 2 db farok

3 evőkanál vaj, olvasztott

1 teáskanál só

1 teáskanál fekete bors

1 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál paprika

1 teáskanál friss petrezselyem, apróra vágva

1 teáskanál citromlé

2 szelet citrom a tálaláshoz

főtt brokkoli, a tálaláshoz

Elkészítés

Egy tiszta ollóval vagy konyhai ollóval vágjuk végig a héj tetejének közepe mentén a farok uszonyai felé, ügyelve arra, hogy egyenes vonalban vágjunk. Ne vágja át a farok végét.

Egy kanál segítségével válassza le a húst a héj két oldaláról, majd emelje ki a húst a héj belsejéből.

Nyomja össze a héj két oldalát, majd fektesse a húst a két héj találkozásánál lévő varratra.

Ha a hús kiemeléséhez nehezen tudja kinyitni a héjat, fordítsa meg a farkat, és vágja be a páncél mentén, ahol a lábak találkoznak a farok alsó részével. Ez segít megtörni a héj merev szerkezetét, és lehetővé teszi, hogy rugalmasabb legyen.

A héj átvágása közben előfordulhat, hogy a húsba is belevágott, ami teljesen rendben van. Vágja át sekélyen a homárhús közepét, hogy a vékony húsréteget le tudja hámozni az oldalán. Ez adja meg a homárfark jellegzetes megjelenését.

Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra.

Egy kis tálban keverje össze a vajat, a sót, a borsot, a fokhagymaport, a paprikát, a citromlevet és a petrezselymet, majd egyenletesen kenje be a keveréket a homárhúsra.

Helyezze a farkakat egy sütőlapra, majd süsse kb. 12-15 percig, amíg a homár teljesen átsül, de nem lesz gumiszerű.

Tálaljuk brokkolival és egy citromkarikával.

Jó étvágyat!