, 2021/8/7
Sült homárfarkak a Homár vacsora két személyre című műsorban szerepelt.
Táplálkozási információk
Kalória 253
Zsír 18 g
Szénhidrát 3g
Rost 1g
Cukor 0g
Fehérje 19g
Összetevők
2 adaghoz
8 oz homárfarok (225 g), 2 db farok
3 evőkanál vaj, olvasztott
1 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál paprika
1 teáskanál friss petrezselyem, apróra vágva
1 teáskanál citromlé
2 szelet citrom a tálaláshoz
főtt brokkoli, a tálaláshoz
Elkészítés
Egy tiszta ollóval vagy konyhai ollóval vágjuk végig a héj tetejének közepe mentén a farok uszonyai felé, ügyelve arra, hogy egyenes vonalban vágjunk. Ne vágja át a farok végét.
Egy kanál segítségével válassza le a húst a héj két oldaláról, majd emelje ki a húst a héj belsejéből.
Nyomja össze a héj két oldalát, majd fektesse a húst a két héj találkozásánál lévő varratra.
Ha a hús kiemeléséhez nehezen tudja kinyitni a héjat, fordítsa meg a farkat, és vágja be a páncél mentén, ahol a lábak találkoznak a farok alsó részével. Ez segít megtörni a héj merev szerkezetét, és lehetővé teszi, hogy rugalmasabb legyen.
A héj átvágása közben előfordulhat, hogy a húsba is belevágott, ami teljesen rendben van. Vágja át sekélyen a homárhús közepét, hogy a vékony húsréteget le tudja hámozni az oldalán. Ez adja meg a homárfark jellegzetes megjelenését.
Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra.
Egy kis tálban keverje össze a vajat, a sót, a borsot, a fokhagymaport, a paprikát, a citromlevet és a petrezselymet, majd egyenletesen kenje be a keveréket a homárhúsra.
Helyezze a farkakat egy sütőlapra, majd süsse kb. 12-15 percig, amíg a homár teljesen átsül, de nem lesz gumiszerű.
Tálaljuk brokkolival és egy citromkarikával.
Jó étvágyat!