, 2021/8/4

Töltött steak tekercsek A szaftos ínyenc steak receptek otthon is elkészíthető

Steak tekercsek

Táplálkozási információk

Kalória 390

Zsír 19g

Szénhidrát 7g

Rost 1g

Cukor 3g

Fehérje 45g

Összetevők

6 tekercshez

2 evőkanál repceolaj, elosztva

3 evőkanál fokhagyma, apróra vágva

2 édes hagyma, például Vidalia, apróra vágva

2 csésze gomba (150 g), vékonyan felszeletelve

½ evőkanál kóser só

½ evőkanál frissen őrölt fekete bors

2 font oldalas steak (910 g)

4 oz friss bébi spenót (115 g), 1 csomag

9 szelet provolone sajt

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra.

Egy evőkanál olajat melegítsünk fel egy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát, a gombát, a sót és a borsot, és addig főzzük, amíg majdnem az összes nedvesség elpárolog, és a hagyma karamellizálódik, 15-20 percig. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.

Fektesse a lapockaszeletet egy vágódeszkára. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Kanalazzuk rá a gombás-hagymás keveréket, egyenletesen elosztva a steakre. Szórjuk rá a spenótot, majd a provoloneszeleteket. Enyhén nyomja le, hogy a spenótot összenyomja.

A steak alsó részétől kezdve szorosan tekerje fel a húst, ügyelve arra, hogy a hús száliránya vízszintesen haladjon. Hat fogpiszkálóval rögzítse a steak-tekercset. Szeletelje fel a steak-tekercset hat egyforma tekercsre.

Melegítse fel a maradék olajat egy serpenyőben magas hőfokon. Süsse a steak-tekercseket az egyik oldalon egy-két percig, majd fordítsa meg. Süsse a második oldalát is körülbelül egy percig, majd süsse 10-15 percig, amíg közepesen átsül.

Távolítsa el a fogpiszkálókat, majd tálalja!

Jó étvágyat!