, 2021/8/4
Töltött steak tekercsek A szaftos ínyenc steak receptek otthon is elkészíthető
Táplálkozási információk
Kalória 390
Zsír 19g
Szénhidrát 7g
Rost 1g
Cukor 3g
Fehérje 45g
Összetevők
6 tekercshez
2 evőkanál repceolaj, elosztva
3 evőkanál fokhagyma, apróra vágva
2 édes hagyma, például Vidalia, apróra vágva
2 csésze gomba (150 g), vékonyan felszeletelve
½ evőkanál kóser só
½ evőkanál frissen őrölt fekete bors
2 font oldalas steak (910 g)
4 oz friss bébi spenót (115 g), 1 csomag
9 szelet provolone sajt
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy evőkanál olajat melegítsünk fel egy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát, a gombát, a sót és a borsot, és addig főzzük, amíg majdnem az összes nedvesség elpárolog, és a hagyma karamellizálódik, 15-20 percig. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
Fektesse a lapockaszeletet egy vágódeszkára. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Kanalazzuk rá a gombás-hagymás keveréket, egyenletesen elosztva a steakre. Szórjuk rá a spenótot, majd a provoloneszeleteket. Enyhén nyomja le, hogy a spenótot összenyomja.
A steak alsó részétől kezdve szorosan tekerje fel a húst, ügyelve arra, hogy a hús száliránya vízszintesen haladjon. Hat fogpiszkálóval rögzítse a steak-tekercset. Szeletelje fel a steak-tekercset hat egyforma tekercsre.
Melegítse fel a maradék olajat egy serpenyőben magas hőfokon. Süsse a steak-tekercseket az egyik oldalon egy-két percig, majd fordítsa meg. Süsse a második oldalát is körülbelül egy percig, majd süsse 10-15 percig, amíg közepesen átsül.
Távolítsa el a fogpiszkálókat, majd tálalja!
Jó étvágyat!