, 2021/8/5

A vegánok egyik kedvence, de nem csak vegánoknak ajánlom ezt a különlegesen finom receptet. Ha szereted a könnyü ételeket készítsd el.

Vegán  Jackfruit

Táplálkozási információk

Kalória 691

Zsír 22 g

Szénhidrát 111g

Rost 4g

Cukor 28g

Fehérje 9g

Hozzávalók

4 adaghoz

20 oz fiatal zöld jackfruit (565 g), 2 konzerv, sós lében vagy vízben

1 evőkanál olívaolaj

½ sárga hagyma, szeletelve

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál chilipor

1 teáskanál paprika

1 teáskanál kömény

1 teáskanál folyékony füst

1 teáskanál só

1 teáskanál bors

1 csésze zöldségalaplé (240 ml)

¾ csésze vegán bbq szósz (215 g)

vöröshagyma, szeletelve, a tálaláshoz

paradicsom, szeletelve, a tálaláshoz

saláta, a tálaláshoz

4 zsemle burger zsemle, a tálaláshoz

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 400ºF (200ºC) hőmérsékletre.

Csöpögtesse le és öblítse le a jackfruitot, majd vágja kisebb darabokra, távolítsa el a magját.

Adja az olívaolajat, a hagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot egy nagy serpenyőbe vagy serpenyőbe közepesen magas hőfokon. Pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé válik.

Adja hozzá a jackfruitot, a chiliport, a paprikát, a köményt, a folyékony füstöt, a sót, a borsot és a folyékony füstöt, majd keverje össze.

Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, fedjük le, és főzzük további 10-15 percig, amíg a jackfruit elég puha lesz ahhoz, hogy pépesíthető legyen.

Pépesítse a jackfruitot krumplinyomóval vagy néhány villával, amíg nem tűnik húzottnak vagy aprítottnak.

Egyenletes rétegben terítsük szét a megtisztított jackfruitot egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

Süssük 25 percig.

Vegye ki a sütőből, öntse rá a vegán BBQ-szószt, és keverje össze.

Tegye vissza a sütőbe további 10 percre.

Állítsa össze a hamburgert, tetejére tetszés szerinti önteteket tegyen.

Jó étvágyat!