, 2021/8/5
A vegánok egyik kedvence, de nem csak vegánoknak ajánlom ezt a különlegesen finom receptet. Ha szereted a könnyü ételeket készítsd el.
Táplálkozási információk
Kalória 691
Zsír 22 g
Szénhidrát 111g
Rost 4g
Cukor 28g
Fehérje 9g
Hozzávalók
4 adaghoz
20 oz fiatal zöld jackfruit (565 g), 2 konzerv, sós lében vagy vízben
1 evőkanál olívaolaj
½ sárga hagyma, szeletelve
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál paprika
1 teáskanál kömény
1 teáskanál folyékony füst
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 csésze zöldségalaplé (240 ml)
¾ csésze vegán bbq szósz (215 g)
vöröshagyma, szeletelve, a tálaláshoz
paradicsom, szeletelve, a tálaláshoz
saláta, a tálaláshoz
4 zsemle burger zsemle, a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 400ºF (200ºC) hőmérsékletre.
Csöpögtesse le és öblítse le a jackfruitot, majd vágja kisebb darabokra, távolítsa el a magját.
Adja az olívaolajat, a hagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot egy nagy serpenyőbe vagy serpenyőbe közepesen magas hőfokon. Pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé válik.
Adja hozzá a jackfruitot, a chiliport, a paprikát, a köményt, a folyékony füstöt, a sót, a borsot és a folyékony füstöt, majd keverje össze.
Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, fedjük le, és főzzük további 10-15 percig, amíg a jackfruit elég puha lesz ahhoz, hogy pépesíthető legyen.
Pépesítse a jackfruitot krumplinyomóval vagy néhány villával, amíg nem tűnik húzottnak vagy aprítottnak.
Egyenletes rétegben terítsük szét a megtisztított jackfruitot egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Süssük 25 percig.
Vegye ki a sütőből, öntse rá a vegán BBQ-szószt, és keverje össze.
Tegye vissza a sütőbe további 10 percre.
Állítsa össze a hamburgert, tetejére tetszés szerinti önteteket tegyen.
Jó étvágyat!