, 2021/8/5
Ha igazi különlegességre, ínyencségre vágysz, itt van egy kihagyhatatlan recept. Ajánlom mindenkinek.
Táplálkozási információ
Kalória 597
Zsír 14g
Szénhidrát 65g
Rost 2g
Cukor 48g
Fehérje 49g
Összetevők
8 adaghoz
3 ¾ font sonkaszelet (1,7 kg)
2 hagyma, negyedelve
3 qt ananászlé (3 liter)
Ananászos juhar máz
2 teáskanál dijoni mustár
½ csésze ananászlé (125 ml)
½ csésze juharszirup (125 ml)
25 szegfűszeg
Elkészítés
Tegye a gammoncombot egy nagy fazékba, és adja hozzá a hagymát és az ananászlevet. Forraljuk fel nagy lángon.
Ha felforrt, mérsékelje a hőfokot közepesre, fedje le, és párolja 70 percig. (A gammoncombot kilónként 40 percig kell főzni, ezért ha kisebb vagy nagyobb gammoncombot használ, ennek megfelelően igazítsa a főzési időt.
Miután megsült, óvatosan vegye ki a gammoncombot a serpenyőből, és tegye egy sütőlapra, hogy kissé kihűljön.
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375 °F).
Készítsük el a mázat: egy kis serpenyőben közepes lángon keverjük össze a dijoni mustárt, az ananászlevet és a juharszirupot, és forraljuk fel. Főzzük 10 percig, vagy amíg kissé csökken és fényes lesz.
Óvatosan távolítsa el a bőrét a gammoncombról, egy kis metszőkés segítségével könnyítse meg a zsírt a bőrétől. Ügyeljen arra, hogy egy kis zsírréteg maradjon a gammon tetején.
A zsírszövetet rombusz alakban karcolja be, és minden keresztmetszetbe nyomjon egy-egy szegfűszeget.
A mázzal bőségesen megkenjük a sonkaszeletet, ügyelve arra, hogy a máznak legalább a felét tartalékoljuk.
Süsse a sonkaszeletet 40 percig, és félidőben ismét mázzal kenje be.
Szeletelje fel és tálalja.
Jó étvágyat!