Ananászos juhar mázas sonka


, 2021/8/5

Ha igazi különlegességre, ínyencségre vágysz, itt van egy kihagyhatatlan recept. Ajánlom mindenkinek.

Mázas sonka

Táplálkozási információ

Kalória 597

Zsír 14g

Szénhidrát 65g

Rost 2g

Cukor 48g

Fehérje 49g

Összetevők

8 adaghoz

3 ¾ font sonkaszelet (1,7 kg)

2 hagyma, negyedelve

3 qt ananászlé (3 liter)

Ananászos juhar máz

2 teáskanál dijoni mustár

½ csésze ananászlé (125 ml)

½ csésze juharszirup (125 ml)

25 szegfűszeg

Elkészítés

Tegye a gammoncombot egy nagy fazékba, és adja hozzá a hagymát és az ananászlevet. Forraljuk fel nagy lángon.

Ha felforrt, mérsékelje a hőfokot közepesre, fedje le, és párolja 70 percig. (A gammoncombot kilónként 40 percig kell főzni, ezért ha kisebb vagy nagyobb gammoncombot használ, ennek megfelelően igazítsa a főzési időt.

Miután megsült, óvatosan vegye ki a gammoncombot a serpenyőből, és tegye egy sütőlapra, hogy kissé kihűljön.

Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375 °F).

Készítsük el a mázat: egy kis serpenyőben közepes lángon keverjük össze a dijoni mustárt, az ananászlevet és a juharszirupot, és forraljuk fel. Főzzük 10 percig, vagy amíg kissé csökken és fényes lesz.

Óvatosan távolítsa el a bőrét a gammoncombról, egy kis metszőkés segítségével könnyítse meg a zsírt a bőrétől. Ügyeljen arra, hogy egy kis zsírréteg maradjon a gammon tetején.

A zsírszövetet rombusz alakban karcolja be, és minden keresztmetszetbe nyomjon egy-egy szegfűszeget.

A mázzal bőségesen megkenjük a sonkaszeletet, ügyelve arra, hogy a máznak legalább a felét tartalékoljuk.

Süsse a sonkaszeletet 40 percig, és félidőben ismét mázzal kenje be.

Szeletelje fel és tálalja.

Jó étvágyat!