, 2021/8/5
A csirkrcomb, a mozarella és a bacon együttes íze utánozhatatlanul finom.
Táplálkozási információ
Kalória 379
Zsír 6g
Szénhidrát 30g
Rost 0g
Cukor 27g
Fehérje 47g
Becsült értékek egy adagra vonatkozik.
Összetevők
8 adaghoz
2 csésze ketchup (480 g)
1 csésze paradicsomszósz (260 g)
1 csésze almaecet (240 ml)
1 teáskanál mustár
½ csésze világos barna cukor (110 g)
½ csésze kristálycukor (100 g)
8 csont nélküli, bőr nélküli csirkecombból
8 rúd mozzarella sajt
8 szelet bacon
1 evőkanál friss petrezselyem, a tálaláshoz
Elkészítés
Készítsük el a pácot: Keverjük össze a ketchupot, a paradicsomszószt, az almaecetet, a mustárt, a világos barna cukrot és a kristálycukrot egy közepes tálban vagy tálban. Tegyen félre ½ csészényi (130 g) keveréket a mázhoz, és egy másik ½ csészényit (130 g) a mártáshoz.
Pillangózza meg a csirkecombokat. Helyezzen rájuk egy nagy fóliát, és egy húsklopfolóval vagy sodrófával óvatosan lapítsa ki a csirkét körülbelül 3 mm vastagságúra.
Vegye le a fóliát, és tegye a csirkecombokat a maradék páclébe. Fedjük le és tegyük a hűtőbe egy órára.
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F).
Vegye ki a csirkét a hűtőszekrényből. Tekerjen egy csirkemellet egy mozzarella sajtrúd köré. Vegyen egy szalonnacsíkot, és tekerje spirálisan a csirkemell köré. Ismételje meg a többi csirkecombbal.
Tegye a csirkecombból készült szeleteket egy sütőlapra. Süssük 20 percig, vagy amíg kissé ropogósra sül. Félidőben fordítsa meg a szeleteket.
Vegye ki a szeleteket a sütőből, és kenje meg bőségesen a tartalék mázzal. Süssük további 10 percig, vagy amíg teljesen ropogósra sül.
Vegye ki a sütőből, szórja meg apróra vágott petrezselyemmel, és tálalja a tartalék mártással.
Jó étvágyat!