, 2021/8/5

A csirkrcomb, a mozarella és a bacon együttes íze utánozhatatlanul finom.

Csirke csomagolt

Táplálkozási információ

Kalória 379

Zsír 6g

Szénhidrát 30g

Rost 0g

Cukor 27g

Fehérje 47g

Becsült értékek egy adagra vonatkozik.

Összetevők

8 adaghoz

2 csésze ketchup (480 g)

1 csésze paradicsomszósz (260 g)

1 csésze almaecet (240 ml)

1 teáskanál mustár

½ csésze világos barna cukor (110 g)

½ csésze kristálycukor (100 g)

8 csont nélküli, bőr nélküli csirkecombból

8 rúd mozzarella sajt

8 szelet bacon

1 evőkanál friss petrezselyem, a tálaláshoz

Elkészítés

Készítsük el a pácot: Keverjük össze a ketchupot, a paradicsomszószt, az almaecetet, a mustárt, a világos barna cukrot és a kristálycukrot egy közepes tálban vagy tálban. Tegyen félre ½ csészényi (130 g) keveréket a mázhoz, és egy másik ½ csészényit (130 g) a mártáshoz.

Pillangózza meg a csirkecombokat. Helyezzen rájuk egy nagy fóliát, és egy húsklopfolóval vagy sodrófával óvatosan lapítsa ki a csirkét körülbelül 3 mm vastagságúra.

Vegye le a fóliát, és tegye a csirkecombokat a maradék páclébe. Fedjük le és tegyük a hűtőbe egy órára.

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F).

Vegye ki a csirkét a hűtőszekrényből. Tekerjen egy csirkemellet egy mozzarella sajtrúd köré. Vegyen egy szalonnacsíkot, és tekerje spirálisan a csirkemell köré. Ismételje meg a többi csirkecombbal.

Tegye a csirkecombból készült szeleteket egy sütőlapra. Süssük 20 percig, vagy amíg kissé ropogósra sül. Félidőben fordítsa meg a szeleteket.

Vegye ki a szeleteket a sütőből, és kenje meg bőségesen a tartalék mázzal. Süssük további 10 percig, vagy amíg teljesen ropogósra sül.

Vegye ki a sütőből, szórja meg apróra vágott petrezselyemmel, és tálalja a tartalék mártással.

Jó étvágyat!