, 2021/8/5
Citromfüves csirke mogyoróolajjal, jobb, mint egy étteremben, és kevesebb mint 30 perc alatt elkészül.
A sós és az édes ízek olyan kiváló egyensúlya van benne, a halszósz olyan mélységet ad az ételnek, a citromfű pedig üdítően frissíti az ételt. Ha még sosem próbáltad a citromfüves csirkét, ez a jel, hogy próbáld ki.
Hozzávalók
2 darab csirkecomb és -láb kicsontozva, bőrrel együtt.
6 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott citromfű
2 db zöldhagyma, fehér és zöld hagymát szétválasztva
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál cukor
2 teáskanál chilipehely
1 teáskanál só
4 evőkanál olaj
Elkészítése
Pácolja be a csirkét a fokhagymával, a citromfűvel, a zöldhagyma fehér részével, a halszószal, a cukorral és a chilipehellyel. Tegyük félre 1 órára.
Egy forró serpenyőben csepegtesse meg az olajat, és ha az olaj felforrósodott, tegye bele a csirkét, először a bőrével lefelé. Süssük a serpenyőben, amíg teljesen átsül, az enyémnek kb. 3 percig tartott mindkét oldalon.
Egy tálban adjuk hozzá a zöldhagymát és a sót. Hevítsünk fel 4 evőkanál olajat, és ha az olaj forró, öntsük az olajat a zöldhagymára, és gyorsan keverjük össze.
Tálalja egy tál rizzsel & salátával.