, 2021/8/5

Citromfüves csirke mogyoróolajjal, jobb, mint egy étteremben, és kevesebb mint 30 perc alatt elkészül.

Csirke mogyoróolajjal

A sós és az édes ízek olyan kiváló egyensúlya van benne, a halszósz olyan mélységet ad az ételnek, a citromfű pedig üdítően frissíti az ételt. Ha még sosem próbáltad a citromfüves csirkét, ez a jel, hogy próbáld ki.

Hozzávalók

2 darab csirkecomb és -láb kicsontozva, bőrrel együtt.

6 gerezd fokhagyma apróra vágva

2 evőkanál apróra vágott citromfű

2 db zöldhagyma, fehér és zöld hagymát szétválasztva

2 evőkanál halszósz

2 evőkanál cukor

2 teáskanál chilipehely

1 teáskanál só

4 evőkanál olaj

Elkészítése

Pácolja be a csirkét a fokhagymával, a citromfűvel, a zöldhagyma fehér részével, a halszószal, a cukorral és a chilipehellyel. Tegyük félre 1 órára.

Egy forró serpenyőben csepegtesse meg az olajat, és ha az olaj felforrósodott, tegye bele a csirkét, először a bőrével lefelé. Süssük a serpenyőben, amíg teljesen átsül, az enyémnek kb. 3 percig tartott mindkét oldalon.

Egy tálban adjuk hozzá a zöldhagymát és a sót. Hevítsünk fel 4 evőkanál olajat, és ha az olaj forró, öntsük az olajat a zöldhagymára, és gyorsan keverjük össze.

Tálalja egy tál rizzsel & salátával.