, 2021/8/5
A garnélarák sokak kedvence. Itt egy kiválló recept amivel még inkább megkedveltethetem veled a tenger finomságait. Ki kell próbálnod.
Amennyiben szereted az igazi különlegességeket, akkor készítsd el a receptet. Nem sok hozzávaló és nem sok idő amit igényel és egy különleges élményben lesz részed.
Hozzávalók
4 adaghoz
1 font fekete tigris garnélarák (425 g), teljesen megfőzve, kicsontozva és kiolvasztva.
½ csésze majonéz (120 g)
½ csokor friss tárkony, apróra vágva
¼ csokor friss petrezselyem, finomra vágva
¼ csokor friss kapor, finomra vágva
2 szár zeller, finomra vágva
½ teáskanál paprika
¼ teáskanál fokhagymapor
¼ teáskanál hagymapor
1 teáskanál só
Összeállítás:
2 fej fejes saláta, megmosva és szétválasztva.
½ csokor friss metélőhagyma, finomra vágva
2 citrom, grillezve, a kifacsaráshoz
Elkészítés
Kezdje a garnélarák előkészítésével. A főtt garnélarákot vágja durván ½"-os darabokra, és tegye egy keverőtálba. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a tárkonyt, a petrezselymet, a kaprot, a zellert, a paprikát, a fokhagymaport, a hagymaport és a sót. Keverje jól össze, majd tegye félre és tartsa hűvösen. Ezt akár 2 órával a tálalás előtt is megtehetjük.
Amikor készen áll a tálalásra, válassza szét a megmosott fejes salátát egyes levelekre. Tegyen körülbelül egy ⅓ csésze garnélarákos keveréket minden salátadarab közepére, majd tegye a tetejére a finomra szeletelt metélőhagymát és egy bőséges csavart grillezett citromlevet. Jó étvágyat!