, 2021/8/4
A citrusos Lazac és spárga az 5.étel az egészséges életért című lapban.
A lazac és spárga kitűnő párosítás, de citrusosan fenomenális élményben lehet részed. Ízleld és élvezd a kiváló ízkombinációt.
Hozzávalók
2 adaghoz
2 lazacfilé
¼ csésze olívaolaj (60 ml)
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 citrom, leve
2 citrom, felszeletelve
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 szál friss rozmaring
1 szál friss kakukkfű
1 font spárga (455 g)
Díszítés
friss petrezselyem a díszítéshez.
Elkészítés
Egy visszazárható zacskóba vagy tálba tegye a lazacot, az olívaolajat, a sót, a borsot, egy citrom levét, a felaprított fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál rozmaringot.
Zárjuk le, keverjük körbe a páclével, vigyázva, hogy a halat ne sérüljön, és hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben legalább egy órán át.
Indirekt grillezéshez melegítse elő a grillnek csak a felét közepesen magas hőfokra.
A két megmaradt citromot vízszintesen felszeleteljük úgy, hogy mindegyikből hat szeletet kapjunk, a tetejét és az alját nem számítva.
Hajlítsa meg az egyes spárgadarabokat, amíg a fás végük le nem pattan, és dobja ki őket.
Olajozzuk be a grillt olívaolajjal, és helyezzük a citromszeleteket közvetett hőre (a grillnek arra az oldalára, ahol az égők nincsenek bekapcsolva).
Fektesse a lazacot a citromszeletekre, és a tetejére minden filére tegyen egy-egy szál rozmaringot. Zárja le a fedelet, és grillezze 20 percig.
Tegye a spárgaszárakat a grillre, és kenje meg olívaolajjal. Grillezze további 5 percig.
Szórja meg petrezselyemmel, és tálalja.
Jó étvágyat!