Grillezett citrusos lazac és spárga


, 2021/8/4

A citrusos Lazac és spárga az 5.étel az egészséges életért című lapban.

Lazac és spárga

A lazac és spárga kitűnő párosítás, de citrusosan fenomenális élményben lehet részed. Ízleld és élvezd a kiváló ízkombinációt.

Hozzávalók

2 adaghoz

2 lazacfilé

¼ csésze olívaolaj (60 ml)

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 citrom, leve

2 citrom, felszeletelve

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

3 szál friss rozmaring

1 szál friss kakukkfű

1 font spárga (455 g)

Díszítés

friss petrezselyem a díszítéshez.

Elkészítés

Egy visszazárható zacskóba vagy tálba tegye a lazacot, az olívaolajat, a sót, a borsot, egy citrom levét, a felaprított fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál rozmaringot.

Zárjuk le, keverjük körbe a páclével, vigyázva, hogy a halat ne sérüljön, és hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben legalább egy órán át.

Indirekt grillezéshez melegítse elő a grillnek csak a felét közepesen magas hőfokra.

A két megmaradt citromot vízszintesen felszeleteljük úgy, hogy mindegyikből hat szeletet kapjunk, a tetejét és az alját nem számítva.

Hajlítsa meg az egyes spárgadarabokat, amíg a fás végük le nem pattan, és dobja ki őket.

Olajozzuk be a grillt olívaolajjal, és helyezzük a citromszeleteket közvetett hőre (a grillnek arra az oldalára, ahol az égők nincsenek bekapcsolva).

Fektesse a lazacot a citromszeletekre, és a tetejére minden filére tegyen egy-egy szál rozmaringot. Zárja le a fedelet, és grillezze 20 percig.

Tegye a spárgaszárakat a grillre, és kenje meg olívaolajjal. Grillezze további 5 percig.

Szórja meg petrezselyemmel, és tálalja.

Jó étvágyat!