, 2021/8/5
Teljes idő 2 óra 5 perc Előkészítési idő 20 perc Főzési idő 45 perc Csupán ennyi időre van szükséged.
Táplálkozási információ
Kalória 387
Zsír 4g
Szénhidrát 49g
Rost 4g
Cukor 34g
Fehérje 38g
Összetevők
4 adaghoz
7 újhagyma, 5 cm-es darabokra vágva
3 habanero paprika, kimagozva
8 gerezd fokhagyma
1 friss gyömbér, meghámozva és vékonyan felszeletelve
⅓ csésze sötétbarna cukor (75 g), szorosan csomagolva
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál őrölt szegfűbors
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 ½ font csont nélküli, bőr nélküli csirkemell (680 g), 1 1/2 hüvelykes (3 cm) darabokra vágva
8 oz ananászlé (240 ml)
¼ csésze ketchup (60 g), plusz 2 evőkanál ketchup
kóser só, ízlés szerint
1 nagy lilahagyma, 3 cm-es darabokra vágva
2 piros paprika, 3 cm-es darabokra vágva
2 csésze ananász (490 g), 1 1/2 hüvelyk (3 cm) kockákra vágva
lime szelet, a tálaláshoz
¼ csésze friss koriander (10 g), apróra vágva, a díszítéshez
Különleges felszerelés
8 bambusznyárs, 20 percig meleg vízben áztatva, 20 cm-esek.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra (375ºF). Béleljünk ki 2 sütőlapot sütőpapírral.
Egy konyhai robotgépben keverje össze a mogyoróhagymát, a habanero paprikát, a fokhagymát, a gyömbért, a barna cukrot, a szójaszószt, a szegfűborsot, a fahéjat és a kakukkfüvet. Pürésítsük, amíg sűrű péppé nem törik, kb. 1 percig.
Egy közepes tálban forgassa össze a csirkét 2-4 evőkanálnyi jerk pasztával, amíg jól bevonja. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
Közben készítse el a jerk szószt: Keverjen össze 2-4 evőkanál jerk pasztát az ananászlével és a ketchuppal. Ízlés szerint sózzuk.
A nyársakra fűzze fel a pácolt csirkét, a lilahagymát, a paprikát és az ananászt, felváltva a hozzávalókat.
Rendezze a nyársakat az előkészített sütőlapokra. Ízesítsük sóval. Kenje meg a nyársakat körülbelül ⅓ csésze (85 g) jerk mártással. A maradék szószt tegye félre.
Süssük a nyársakat 22-25 percig, félidőben megfordítva, amíg a csirke belső hőmérséklete 75ºC-ra (165ºF) nem sül.
Vegye ki a sütőlapokat a sütőből, dobja ki a sütőpapírt, majd tegye vissza a nyársakat a tepsibe. Kapcsolja a grillsütőt magas fokozatra.
Kenje meg a nyársakat minden oldalról a jerk mártással.
Süssük 3-4 percig, amíg a zöldségek éppen csak elkezdenek elszenesedni, és a szósz kissé karamellizálódik.
Tegye át a nyársakat egy tálra. Nyomjuk a lime-kockákat a forró nyársakra, és díszítsük a korianderrel.
Jó étvágyat!