, 2021/8/5

Teljes idő 2 óra 5 perc Előkészítési idő 20 perc Főzési idő 45 perc Csupán ennyi időre van szükséged.

Csirke és ananász

Táplálkozási információ

Kalória 387

Zsír 4g

Szénhidrát 49g

Rost 4g

Cukor 34g

Fehérje 38g

Összetevők

4 adaghoz

7 újhagyma, 5 cm-es darabokra vágva

3 habanero paprika, kimagozva

8 gerezd fokhagyma

1 friss gyömbér, meghámozva és vékonyan felszeletelve

⅓ csésze sötétbarna cukor (75 g), szorosan csomagolva

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál őrölt szegfűbors

1 teáskanál fahéj

1 evőkanál szárított kakukkfű

1 ½ font csont nélküli, bőr nélküli csirkemell (680 g), 1 1/2 hüvelykes (3 cm) darabokra vágva

8 oz ananászlé (240 ml)

¼ csésze ketchup (60 g), plusz 2 evőkanál ketchup

kóser só, ízlés szerint

1 nagy lilahagyma, 3 cm-es darabokra vágva

2 piros paprika, 3 cm-es darabokra vágva

2 csésze ananász (490 g), 1 1/2 hüvelyk (3 cm) kockákra vágva

lime szelet, a tálaláshoz

¼ csésze friss koriander (10 g), apróra vágva, a díszítéshez

Különleges felszerelés

8 bambusznyárs, 20 percig meleg vízben áztatva, 20 cm-esek.

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra (375ºF). Béleljünk ki 2 sütőlapot sütőpapírral.

Egy konyhai robotgépben keverje össze a mogyoróhagymát, a habanero paprikát, a fokhagymát, a gyömbért, a barna cukrot, a szójaszószt, a szegfűborsot, a fahéjat és a kakukkfüvet. Pürésítsük, amíg sűrű péppé nem törik, kb. 1 percig.

Egy közepes tálban forgassa össze a csirkét 2-4 evőkanálnyi jerk pasztával, amíg jól bevonja. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára.

Közben készítse el a jerk szószt: Keverjen össze 2-4 evőkanál jerk pasztát az ananászlével és a ketchuppal. Ízlés szerint sózzuk.

A nyársakra fűzze fel a pácolt csirkét, a lilahagymát, a paprikát és az ananászt, felváltva a hozzávalókat.

Rendezze a nyársakat az előkészített sütőlapokra. Ízesítsük sóval. Kenje meg a nyársakat körülbelül ⅓ csésze (85 g) jerk mártással. A maradék szószt tegye félre.

Süssük a nyársakat 22-25 percig, félidőben megfordítva, amíg a csirke belső hőmérséklete 75ºC-ra (165ºF) nem sül.

Vegye ki a sütőlapokat a sütőből, dobja ki a sütőpapírt, majd tegye vissza a nyársakat a tepsibe. Kapcsolja a grillsütőt magas fokozatra.

Kenje meg a nyársakat minden oldalról a jerk mártással.

Süssük 3-4 percig, amíg a zöldségek éppen csak elkezdenek elszenesedni, és a szósz kissé karamellizálódik.

Tegye át a nyársakat egy tálra. Nyomjuk a lime-kockákat a forró nyársakra, és díszítsük a korianderrel.

Jó étvágyat!