, 2021/8/4
Könnyű Csirke Piccata a Háromfogásos szilveszteri vacsora 45 perc alatt című sorozatban.
30 perc alatt elkészíthető csirke finomság.
Táplálkozási információ
Kalória 488
Zsír 34g
Szénhidrát 20g
Rost 2g
Cukor 4g
Fehérje 24g
Összetevők
2 adaghoz
1 nagy, kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
liszt, szükség szerint
3 evőkanál vaj
½ csésze csirkeleves (120 ml)
1 citrom, leve
2 evőkanál kapribogyó
Elkészítés
Pillangózza ki a csirkemellet, és klopfolja vékonyra. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Minden darabot lisztbe mártunk, a felesleget lerázzuk.
Egy serpenyőben magas hőfokon olvasszunk fel három evőkanál vajat, és barnítsuk meg a csirkét, minél barnább és ropogósabb, annál jobb, 3-5 percig mindkét oldalon.
Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és ugyanabban a serpenyőben adjuk hozzá a csirkealaplevet, a citromot és a kapribogyót.
Forraljuk, amíg a mártás ⅓-ra csökken, és tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe.
A mártást többször kanalazzuk a csirkére.
Azonnal tálaljuk, a maradék mártást a csirkére öntve.
Jó étvágyat!