, 2021/8/4

Könnyű Csirke Piccata a Háromfogásos szilveszteri vacsora 45 perc alatt című sorozatban.

Csirke Piccata

30 perc alatt elkészíthető csirke finomság.

Táplálkozási információ

Kalória 488

Zsír 34g

Szénhidrát 20g

Rost 2g

Cukor 4g

Fehérje 24g

Összetevők

2 adaghoz

1 nagy, kicsontozott, bőr nélküli csirkemell

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

liszt, szükség szerint

3 evőkanál vaj

½ csésze csirkeleves (120 ml)

1 citrom, leve

2 evőkanál kapribogyó

Elkészítés

Pillangózza ki a csirkemellet, és klopfolja vékonyra. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Minden darabot lisztbe mártunk, a felesleget lerázzuk.

Egy serpenyőben magas hőfokon olvasszunk fel három evőkanál vajat, és barnítsuk meg a csirkét, minél barnább és ropogósabb, annál jobb, 3-5 percig mindkét oldalon.

Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és ugyanabban a serpenyőben adjuk hozzá a csirkealaplevet, a citromot és a kapribogyót.

Forraljuk, amíg a mártás ⅓-ra csökken, és tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe.

A mártást többször kanalazzuk a csirkére.

Azonnal tálaljuk, a maradék mártást a csirkére öntve.

Jó étvágyat!