, 2021/8/4
A legértékesebb húsból készítsd el ezt a receptet lehet, hogy örök kedvenc lesz az egész családnak.
Teljes idő
20 óra
Elkészítési idő
2 óra
Főzési idő
4 óra
Jelenlegi idő 1:16
/
Időtartam 2:23
Hozzávalók
4 adaghoz
2 qt víz (1,8 L)
2 csésze kóser só (480 g)
1 csésze barna cukor (220 g)
2 teáskanál rózsaszín pácoló só
5 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 friss gyömbér, 5 cm-es darab, felszeletelve
1 fahéjrúd, darabokra törve
3 babérlevél, morzsolva
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál fekete bors
8 egész szegfűbors bogyó
12 borókabogyó
8 egész szegfűszeg
2 font jég (910 g)
5 font marhaszegy (2,2 kg), vágva
1 nagy sárga hagyma, apróra vágva
3 zellerszár, apróra vágva
2 nagy sárgarépa, apróra vágva
gyömbérsör, 2 üveg
sötét extra-stout sör, 2 üveg
1 evőkanál sótlan vaj
2 font vörösburgonya (910 g), meghámozva és apró kockákra vágva.
1 közepes sárga hagyma, kockára vágva
kóser só, ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
1 font kukoricahús (455 g), 1/4 hüvelykes (6 mm) darabokra vágva
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál paprika
1 evőkanál worcestershire szósz
4 nagy tojás, tükörtojás, tükörtojással felfelé
friss metélőhagyma, a díszítéshez, vékonyan felszeletelve
Elkészítés
Egy nagyon nagy fazékban keverje össze a vizet, a kóser sót, a barna cukrot, a rózsaszín pácolt sót, a fokhagymát, a gyömbért, a fahéjrudat, a babérlevelet, a mustármagot, a borsszemeket, a szegfűborsot, a borókabogyót és a szegfűszeget. Keverjük össze, és forraljuk fel nagy lángon.
Amint a sós víz forr, vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá jeget, hogy a hőmérsékletet 7 °C (45 °F) alá csökkentsük.
Helyezze a szegyet egy nagy, fedeles műanyag tárolóedénybe. Öntse a lehűlt páclét a húsra. Fedjük le, és pácoljuk a marhahúst a hűtőszekrényben 5-7 napig, naponta egyszer megfordítva.
Miután a szegyszegyet pácoltuk, vegyük ki a marhahúst a folyadékból, és tegyük át egy akkora edénybe, amelynek az alján laposan elfér. Adja hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát, a gyömbért és a sört. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőfokot alacsonyra, fedjük le, és pároljuk óvatosan 2½-3 órán át, vagy amíg a hús villával puha nem lesz. Vegye ki a húst a fazékból, és hagyja kihűlni. Ha kukoricás marhahúst és káposztát készít, a főzőfolyadékot tegye félre. Ellenkező esetben dobja el.
A szegyet vékonyan szeletelje fel a szálkával szemben szendvicsekhez vagy kukoricás marhahúsos káposztához, vagy kockázza fel a kukoricás marhahúsos hash-hoz.
Olvassza fel a vajat egy nagy öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a burgonyát és a hagymát, és fűszerezze sóval és borssal. Főzzük körülbelül 5 percig, amíg enyhén megbarnul.
Adja hozzá a kukoricahúst, a fokhagymát, a paprikát és a Worcestershire-szószt. Főzzük még 1-2 percig, amíg a marhahús átmelegszik és kissé ropogósra sül. Vegye le a serpenyőt a tűzről.
Tálalja a hash-t a tojással, és díszítse metélőhagymával.
Jó étvágyat!
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)