, 2021/8/4

A legértékesebb húsból készítsd el ezt a receptet lehet, hogy örök kedvenc lesz az egész családnak.

Marhahús

Teljes idő

20 óra

Elkészítési idő

2 óra

Főzési idő

4 óra

Jelenlegi idő 1:16

/

Időtartam 2:23

Hozzávalók

4 adaghoz

2 qt víz (1,8 L)

2 csésze kóser só (480 g)

1 csésze barna cukor (220 g)

2 teáskanál rózsaszín pácoló só

5 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 friss gyömbér, 5 cm-es darab, felszeletelve

1 fahéjrúd, darabokra törve

3 babérlevél, morzsolva

1 evőkanál mustármag

1 evőkanál fekete bors

8 egész szegfűbors bogyó

12 borókabogyó

8 egész szegfűszeg

2 font jég (910 g)

5 font marhaszegy (2,2 kg), vágva

1 nagy sárga hagyma, apróra vágva

3 zellerszár, apróra vágva

2 nagy sárgarépa, apróra vágva

gyömbérsör, 2 üveg

sötét extra-stout sör, 2 üveg

1 evőkanál sótlan vaj

2 font vörösburgonya (910 g), meghámozva és apró kockákra vágva.

1 közepes sárga hagyma, kockára vágva

kóser só, ízlés szerint

frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

1 font kukoricahús (455 g), 1/4 hüvelykes (6 mm) darabokra vágva

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál paprika

1 evőkanál worcestershire szósz

4 nagy tojás, tükörtojás, tükörtojással felfelé

friss metélőhagyma, a díszítéshez, vékonyan felszeletelve

Elkészítés

Egy nagyon nagy fazékban keverje össze a vizet, a kóser sót, a barna cukrot, a rózsaszín pácolt sót, a fokhagymát, a gyömbért, a fahéjrudat, a babérlevelet, a mustármagot, a borsszemeket, a szegfűborsot, a borókabogyót és a szegfűszeget. Keverjük össze, és forraljuk fel nagy lángon.

Amint a sós víz forr, vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá jeget, hogy a hőmérsékletet 7 °C (45 °F) alá csökkentsük.

Helyezze a szegyet egy nagy, fedeles műanyag tárolóedénybe. Öntse a lehűlt páclét a húsra. Fedjük le, és pácoljuk a marhahúst a hűtőszekrényben 5-7 napig, naponta egyszer megfordítva.

Miután a szegyszegyet pácoltuk, vegyük ki a marhahúst a folyadékból, és tegyük át egy akkora edénybe, amelynek az alján laposan elfér. Adja hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát, a gyömbért és a sört. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőfokot alacsonyra, fedjük le, és pároljuk óvatosan 2½-3 órán át, vagy amíg a hús villával puha nem lesz. Vegye ki a húst a fazékból, és hagyja kihűlni. Ha kukoricás marhahúst és káposztát készít, a főzőfolyadékot tegye félre. Ellenkező esetben dobja el.

A szegyet vékonyan szeletelje fel a szálkával szemben szendvicsekhez vagy kukoricás marhahúsos káposztához, vagy kockázza fel a kukoricás marhahúsos hash-hoz.

Olvassza fel a vajat egy nagy öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a burgonyát és a hagymát, és fűszerezze sóval és borssal. Főzzük körülbelül 5 percig, amíg enyhén megbarnul.

Adja hozzá a kukoricahúst, a fokhagymát, a paprikát és a Worcestershire-szószt. Főzzük még 1-2 percig, amíg a marhahús átmelegszik és kissé ropogósra sül. Vegye le a serpenyőt a tűzről.

Tálalja a hash-t a tojással, és díszítse metélőhagymával.

Jó étvágyat!

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)