, 2021/8/3

A krémes, nyúlós tészta és a pirítós fokhagymás kenyér találkozik ebben a kényelmi ételek keverékében.

fokhagymás kenyér tál

Ráadásul eggyel kevesebb edényt kell elmosogatnia, mert a kenyér a tálalótál. Mi parmezán és mozzarella sajtot ajánlunk, de nyugodtan használhatod a kedvenceidet is.

Teljes idő

53 perc

Előkészítési idő

15 perc

Főzési idő

38 perc

Összetevők

2 adaghoz

1 olasz kenyér, vagy fehér kenyér

¾ rúd sótlan vaj, lágyítva, plusz 3 evőkanál, elosztva

6 gerezd fokhagyma, apróra vágva, elosztva

3 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva, elosztva

¼ teáskanál McCormick® pirospaprika pehely, opcionális

1 ½ teáskanál kóser só, elosztva

1 ½ evőkanál olívaolaj

½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g), elosztva, plusz 1 evőkanál

1 ½ csésze tejszín (360 g)

¾ csésze reszelt, alacsony nedvességtartalmú mozzarella (75 g)

¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors

2 ½ csésze könyök makaróni (500 g)

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

Vágjuk le a boule tetejét, és tegyük félre. Egy kis éles késsel vágjuk körbe a kenyér belsejét (vigyázva, hogy ne vágjuk át az oldalát), és kanalazzuk ki a közepét. A kenyér belsejéből 1 csészényit lazán, 1 hüvelykes darabokra tépkedünk, majd kidobjuk, vagy a többit félretesszük más felhasználásra.

Egy kis tálban keverjen össze 6 evőkanál lágyított vajat, 3 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál petrezselymet, a pirospaprikapelyhet, ha használ, és ¼ teáskanál sót.

Rendezze el a kenyértálat, a boule tetejét és a tépett kenyeret egy sütőlapon. Kenje meg a vajkrémmel a boule tetejének belső oldalát és a kenyértál belsejét.

Süssük 12-14 percig, amíg a kenyértál széle aranybarna nem lesz, a tépett kenyér pedig száraz és barnulni kezd.

A tépett, pirított kenyeret tegyük át egy konyhai robotgépbe, és dolgozzuk durva morzsává. Körülbelül ½ csésze kenyérmorzsának kell lennie.

Egy közepes lábasban közepes lángon melegítse fel az olívaolajat, amíg csillogni nem kezd. Adja hozzá a zsemlemorzsát, és időnként megkeverve pirítsa aranybarnára, 3-4 percig.

Tegye át a pirított zsemlemorzsát egy közepes tálba, és adjon hozzá 1 evőkanál reszelt parmezán sajtot, 1 evőkanál petrezselymet és ¼ teáskanál kóser sót. Keverjük össze.

Törölje ki az edényt, majd tegye vissza a tűzhelyre közepes lángon, és adja hozzá a maradék 3 evőkanál vajat. Amikor a vaj megolvadt és pezseg, adjuk hozzá a maradék 3 gerezd fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük addig, amíg felforr és kissé csökken, időnként megkeverve, hogy ne égjen meg, 4-5 percig. Adjuk hozzá a maradék ½ csésze parmezánt és a mozzarella sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad és krémes lesz, és a mártás besűrűsödik, 5-6 percig. Ízesítsük a maradék teáskanál sóval és borssal.

Hajtsa bele a főtt könyök makarónit, amíg jól bevonja.

Tegyük a kenyértálat egy tiszta sütőlapra. Tegyük át a makarónit a kenyértálba, és szórjuk meg a tetejét a zsemlemorzsával.

Süssük 5 percig, amíg átmelegszik és megdermed.

Tegye a tetejére a maradék evőkanál petrezselymet, és azonnal tálalja a megpirított boule tetejével.

Jó étvágyat!