, 2021/8/7
A marhahús és brokkoli kiváló párositás. kissé időigényesebb, de megéri.
Táplálkozási információk
Kalória 665
Zsír 34 g
Szénhidrát 35g
Rost 2g
Cukor 12g
Fehérje 48g
Hozzávalók
4 adaghoz
2 font szűzpecsenye (905 g), vagy csont nélküli marhaszegy, vékonyra szeletelve.
1 csésze marhahúsleves (240 ml)
½ csésze alacsony nátriumtartalmú szójaszósz (120 ml)
¼ csésze barna cukor (55 g)
1 evőkanál szezámolaj
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
4 evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál víz
1 fej brokkoli, virágokra vágva
fehér rizs, főtt, a tálaláshoz
Elkészítés
A lábas betétjében keverje össze a marhahúslevest, a szójaszószt, a szezámolajat, a darált fokhagymát és a barna cukrot.
Tegye a marhahús szeleteket a folyadékba, és forgassa meg, hogy bevonja.
Fedjük le a fedővel, és főzzük alacsony hőfokon 4 órán át.
4 óra elteltével keverje össze a kukoricakeményítőt és a vizet egy kis tálban. Öntse a lábasba, adja hozzá a brokkolit, és óvatosan keverje össze.
Fedjük le fedővel, és főzzük 30 percig, hogy a brokkoli megfőjön és a mártás besűrűsödjön.
Meleg fehér rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!