Lassú főző marhahús és brokkoli


, 2021/8/7

A marhahús és brokkoli kiváló párositás. kissé időigényesebb, de megéri.

Marhahús és brokkoli

Táplálkozási információk

Kalória 665

Zsír 34 g

Szénhidrát 35g

Rost 2g

Cukor 12g

Fehérje 48g

Hozzávalók

4 adaghoz

2 font szűzpecsenye (905 g), vagy csont nélküli marhaszegy, vékonyra szeletelve.

1 csésze marhahúsleves (240 ml)

½ csésze alacsony nátriumtartalmú szójaszósz (120 ml)

¼ csésze barna cukor (55 g)

1 evőkanál szezámolaj

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

4 evőkanál kukoricakeményítő

4 evőkanál víz

1 fej brokkoli, virágokra vágva

fehér rizs, főtt, a tálaláshoz

Elkészítés

A lábas betétjében keverje össze a marhahúslevest, a szójaszószt, a szezámolajat, a darált fokhagymát és a barna cukrot.

Tegye a marhahús szeleteket a folyadékba, és forgassa meg, hogy bevonja.

Fedjük le a fedővel, és főzzük alacsony hőfokon 4 órán át.

4 óra elteltével keverje össze a kukoricakeményítőt és a vizet egy kis tálban. Öntse a lábasba, adja hozzá a brokkolit, és óvatosan keverje össze.

Fedjük le fedővel, és főzzük 30 percig, hogy a brokkoli megfőjön és a mártás besűrűsödjön.

Meleg fehér rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!