, 2021/11/19

Ha valami finomságra vágysz akkor ki kell próbálnod ezt a receptet. biztositalak arról, hogy megfogod ismételni.

Mississippi Mud Pie

8 adaghoz

Kéreg

tapadásmentes főzőspray, a zsírozáshoz

30 csokoládés ostyasüti, összetörve

8 evőkanál sótlan vaj, megolvasztva és kihűtve

Brownie réteg

8 oz étcsokoládé (225 g), 70-80%-os kakaó, durvára aprítva.

16 evőkanál sótlan vaj

1 csésze kristálycukor (200 g)

1 csésze sötétbarna cukor (220 g), tömörítve

½ teáskanál kóser só

2 teáskanál vaníliakivonat

4 nagy tojás

1 csésze liszt (125 g)

Csokoládépuding réteg

¾ csésze kristálycukor (150 g)

⅓ csésze cukrozatlan kakaópor (40 g), nem holland feldolgozású, plusz még több a díszítéshez.

⅓ csésze teljes kiőrlésű liszt (40 g)

½ teáskanál kóser só

2 nagy tojássárgája

2 csésze teljes tej (480 g)

2 evőkanál sótlan vaj

1 ½ teáskanál vaníliakivonat

A befejezéshez

1 csésze tejszín (240 ml), hűtve

Táplálkozási információ

Elkészítés

Készítsük el a tésztát: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy 9 hüvelykes (23 cm-es) szivacsos formát tapadásmentes spray-vel, és béleljük ki az oldalát egy csík pergamenpapírral, majd vágjuk le a forma tetejével egy vonalban.

Egy nagy tálban keverje össze a kekszmorzsát és az olvasztott vajat, amíg a morzsa egyenletesen meg nem nedvesedik. A morzsát tegye át az előkészített serpenyőbe, és egy mérőpohár aljával nyomkodja egyenletes rétegbe a serpenyő alján. Tegye félre a serpenyőt, amíg elkészíti a brownie réteget.

Készítse el a brownie réteget: Egy nagy üvegtálban keverje össze a csokoládét és a vajat, és mikrózza magas fokozaton 30 másodpercig, vagy amíg megolvad és sima lesz.

Egy másik nagy tálban keverje össze a kristálycukrot, a barna cukrot, a sót, a vaníliát és a tojásokat, amíg világosabb színűvé és habossá válik, kb. 1 percig. Öntsük bele az olvasztott csokoládékeveréket, és keverjük simára. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg éppen csak össze nem keveredik.

Öntsük a tésztát a tepsiben lévő kéregre, és egy gumispatulával simítsuk el a tetejét. Süssük addig, amíg a közepébe és a szélébe félig beleszúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki, kb. 40 percig.

Közben készítse el a pudingos réteget: Egy közepes méretű lábosban keverje össze a kristálycukrot, a kakaóport, a lisztet és a sót, amíg össze nem keveredik. Adja hozzá a tojássárgáját és egy löttyintésnyi tejet, és addig keverje, amíg a keverék sűrű, sima tésztává nem áll össze. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük simára. Állítsuk a serpenyőt közepes lángra, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a keverék elkezd buborékosodni és besűrűsödni, 8-10 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a vajat és a vaníliát, majd keverjük addig, amíg a vaj elolvad, és a keverék simává és jól összeáll.

Amikor a brownie-réteg elkészült, helyezzük át a serpenyőt egy rácsra, öntsük a meleg pudingot a brownie-rétegre, és egy gumispatulával simítsuk el a tetejét. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, körülbelül 1 órára. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára, de akár 1 napra is.

Ha kész a tálaláshoz, egy közepes tálban verjük fel a lehűtött tejszínt, amíg kemény csúcsokat nem képez.

Vegye ki a pitét a hűtőből. Távolítsa el a rugós forma külső gyűrűjét, majd húzza le és dobja el a pergamenpapírcsíkot, és helyezze a pitét egy tálalótányérra. A tejszínhabot oszlassuk el a pite tetején, és szórjuk meg további kakaóporral. Tálaljuk a pitét hűtve.

Jó étvágyat!