, 2022/8/25

Nem kell a francia konyha szakértőjének lenni ahhoz, hogy ezeket a szendvics sütiket elkészítsd.

Mogyorós macaronok

A ropogós, rágós macaronok igénylik a részletekre való odafigyelést, de nem nehéz elkészíteni őket - és egyszerűen élvezetesek, mind személyes nassolásra, mind ajándékozásra!

Összetevők

6 nagy tojásfehérje

1-1/2 csésze mogyoró, pirítva

2-1/2 csésze porcukor

csipetnyi só

1/2 csésze szuperfinom cukor

kávés vajkrém:

1 csésze cukor

6 evőkanál víz

6 nagy tojássárgája

4 teáskanál instant eszpresszópor

1 teáskanál vaníliakivonat

1-1/2 csésze vaj, lágyítva

6 evőkanál porcukor

Útmutató

Tegyük a tojásfehérjét egy kis tálba; hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig. Melegítsük elő a sütőt 350 °C-ra. Tegyük a mogyorót és a porcukrot egy konyhai robotgépbe; pépesítsük, amíg a mogyoró finomra nem őrlődik.

Adjuk hozzá a sót a tojásfehérjéhez; közepes sebességgel verjük, amíg lágy csúcsok nem képződnek. Fokozatosan adjuk hozzá a szuperfinom cukrot, egyszerre 1 evőkanálnyit, magas fokozaton verjük, amíg kemény csúcsok nem alakulnak ki. Hajtogassuk bele a mogyorós keveréket.

Egy sütőzacskó segítségével, egymástól 2 hüvelyk távolságra, 1 hüvelyk átmérőjű sütiket pipettázzon pergamenre bélelt sütőlemezekre. Süssük, amíg enyhén megbarnulnak és kemény tapintásúak lesznek, 9-12 percig. A sütiket a pergamenre helyezve tegyük át a rácsra; teljesen hűtsük ki.

A vajkrémhez egy nehéz serpenyőben keverd össze a cukrot és a vizet. Forraljuk fel; közepes-magas hőfokon főzzük, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről. Egy kis tálban keverjen egy kis forró szirupot a tojássárgájához; folyamatosan kevergetve tedd vissza az egészet a serpenyőbe. Főzzük, amíg besűrűsödik, 2-3 percig, folyamatosan kevergetve; vegyük le a tűzről. Keverjük bele az eszpresszóport és a vaníliát; teljesen hűtsük ki.

Állókeverőben a habverővel krémesre verjük a vajat. Fokozatosan verjük bele a kihűlt szirupot. A porcukrot habosra keverjük. Hűtőbe tesszük, amíg a keverék kenhető állagúvá nem szilárdul, kb. 10 percig.

Kenj kb. 1-1/2 tk vajkrémet a sütik felének aljára; a tetejére kend a maradék sütiket. Tárold légmentesen záródó edényekben a hűtőszekrényben.