, 2021/8/3
12 rétegű pulykapestós panini kenyértál 12 rétegű pulykapestós panini kenyértál az 5 észbontó réteges receptek között szerepelt Katie Aubin
Egy különleges és igen ízletes recept amit neked is el kell készítened. Az egész család imádni fogja. Vond be a gyermeked a főzésbe, hogy még jobban tudja értékelni az étel értékét.
Összetevők
6 adaghoz
Pesto
4 csésze friss bazsalikom (160 g), megmosva és megszárítva.
2 gerezd fokhagyma
⅓ csésze fenyőmag (45 g)
½ csésze olívaolaj (120 ml)
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
1 teáskanál só
Panini
1 kenyér, közepes kerek cipó
½ evőkanál sótlan vaj, olvasztva
7 szelet mozzarella sajt
8 szelet paradicsom
10 szelet pulyka
8 szelet szalonna, főzve és apróra vágva
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Készítsük el a pestót: Egy konyhai robotgépben keverjük össze a bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot és az olívaolajat. Turmixoljuk 30 másodpercig, vagy amíg sűrű és szaftos nem lesz.
Adjuk hozzá a parmezánt és a sót, és turmixoljuk további 30 másodpercig, vagy amíg alaposan összeáll.
Vágjuk le a kenyér tetejét. Egy fogazott késsel vágjunk egy kört a kenyér közepébe, majd egy nagy kanállal kanalazzuk ki a belsejét. Igyekezzen a kenyeret egyben tartani.
Egy sodrófa segítségével tekerje a felesleges kenyeret egyetlen lapos kenyérdarabbá. Kenje meg olvasztott vajjal a kinyújtott kenyér mindkét oldalát, és süsse 10 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Vegye ki a pirított kenyeret a sütőből.
Állítsa össze a szendvicset: Helyezze a kenyértálat egy sütőálló tálba. Kenje meg a kenyértál belsejének alját pestóval, majd rétegezze rá a mozzarella szeletek felét, 4 szelet paradicsomot, 5 szelet pulykahúst és 4 szelet apróra vágott baconszeletet.
Tegyük a tetejére a pirított kenyeret, és kenjük meg pestóval. Tegye rá a maradék szalonnát, pulykát, paradicsomot és sajtot. Végül kenje meg pestóval a kenyér alsó fedelét és a sajtot. Helyezze rá a kenyér fedelét, majd nyomja le egy nehéz sütőedény segítségével.
Süssük 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.