, 2021/8/6

Ha azt hitted, hogy a sör csak a meccsnézésre való, nos, itt vagyunk, hogy bebizonyítsuk, hogy tévedtél - a lehető legjobb módon.

Csirke sörrel

Ha sört adsz a kedvenc receptjeidhez, az biztosan a következő szintre emeli őket! Ha ropogós, ízletes, grillezett csavart szeretne, próbálja ki a Barbecue sörösdobozos grillezett csirkét. Ha ez sem csillapítja az éhségedet, próbáld ki a lélekemelő, sörben sült ropogós sült csirkecsíkokat. Mi lehet rossz?

Hozzávalók

4 adaghoz

Fűszeres dörzsölés

⅓ csésze barna cukor (75 g)

2 teáskanál hagymapor

2 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál mustárpor

2 teáskanál füstölt paprika

1 teáskanál bors

2 teáskanál szárított tárkony

2 teáskanál só

Csirke

5 font egész csirke (2 ¼ kg), 1 egész csirke, a csülökizom eltávolítva

1 doboz sör

½ csésze barbecue szósz (145 g)

Elkészítés

Egy közepes tálban keverje össze a barna cukrot, a hagymaport, a fokhagymaport, a mustárport, a füstölt paprikát, a borsot, a tárkonyt és a sót. A fűszerkeverék felével fűszerezze az egész csirkét. Fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára vagy akár egy éjszakára.

Melegítse elő a grillt 190 °C-ra (350 °F).

Vegye ki a csirkét a hűtőből, és fűszerezze a maradék fűszeres dörzsölővel. Helyezze a félig megtöltött konzervdobozt a csirke üregébe, és állítsa függőlegesen.

Grillezze a csirkét közvetett hőfokon 30-40 percig. Kenje meg a csirkét grillmártással, és süsse további 10-15 percig, amíg a belső hőmérséklete eléri a 75 °C-ot (165 °F).

Vegye le a csirkét a grillről, és hagyja pihenni 15 percig, mielőtt felszeletelné.

Jó étvágyat!