, 2021/8/3
10 egyszerű és divatos vacsora receptek között szerepel. Robin Broadfoot
Teljes idő
52 perc
Elkészítési idő
15 perc
Főzési idő
37 perc
Összetevők
4 adaghoz
6 csontos, bőrös csirkecombot
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 evőkanál sótlan vaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál barna cukor
¼ csésze méz (85 g)
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított oregánó
1 font zöldbab (450 g)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 400˚F (200˚C) hőmérsékletre.
Fűszerezzük a csirkecombokat sóval és borssal.
Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepes lángon. Tegye bele a csirkét a bőrével lefelé, és mindkét oldalát aranybarnára pirítsa. (A bőrös oldal sokkal tovább tart, hogy a zsír megfelelően kiolvadjon, és a bőr ropogósra süljön).
Vegye ki a csirkecombokat, és tegye félre. Öntse ki a felesleges zsírt, de hagyjon benne egy keveset a mártáshoz.
Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük, amíg illatos nem lesz, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a mézet, a kakukkfüvet és az oregánót, és keverjük össze. Csökkentse a hőfokot alacsonyra.
Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe. Kenje be a csirkét a mártással.
Adja hozzá a zöldbabot a serpenyőhöz.
Süssük 25 percig, vagy amíg a csirke átsül.
Jó étvágyat!