Egyserpenyős mézes fokhagymás csirke


, 2021/8/3

10 egyszerű és divatos vacsora receptek között szerepel. Robin Broadfoot

mézes fokhagymás csirke

Teljes idő

52 perc

Elkészítési idő

15 perc

Főzési idő

37 perc

Összetevők

4 adaghoz

6 csontos, bőrös csirkecombot

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 evőkanál sótlan vaj

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál barna cukor

¼ csésze méz (85 g)

1 teáskanál szárított kakukkfű

1 teáskanál szárított oregánó

1 font zöldbab (450 g)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 400˚F (200˚C) hőmérsékletre.

Fűszerezzük a csirkecombokat sóval és borssal.

Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepes lángon. Tegye bele a csirkét a bőrével lefelé, és mindkét oldalát aranybarnára pirítsa. (A bőrös oldal sokkal tovább tart, hogy a zsír megfelelően kiolvadjon, és a bőr ropogósra süljön).

Vegye ki a csirkecombokat, és tegye félre. Öntse ki a felesleges zsírt, de hagyjon benne egy keveset a mártáshoz.

Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük, amíg illatos nem lesz, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a mézet, a kakukkfüvet és az oregánót, és keverjük össze. Csökkentse a hőfokot alacsonyra.

Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe. Kenje be a csirkét a mártással.

Adja hozzá a zöldbabot a serpenyőhöz.

Süssük 25 percig, vagy amíg a csirke átsül.

Jó étvágyat!